Ομόφωνα αθώα κρίθηκε μια γυναίκα, 41 ετών, η οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενη για τον θάνατο του νεογνού της, μόλις 45 ημερών, έπειτα από νοσηλεία σε νοσοκομείο, τον Οκτώβριο του 2019.
Γιατροί που κατέθεσαν ως μάρτυρες απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο θάνατός του νεογνού να ήταν αποτέλεσμα κακοποιητικής συμπεριφοράς, ενώ ούτε τα ιατροδικαστικά ευρήματα φανέρωσαν ίχνη κακοποίησης.
«Δεν πιστεύω ότι κάποιος χτύπησε το παιδί ή ότι υπήρξε πρόθεση» κατέθεσε χαρακτηριστικά η παιδίατρος του νοσοκομείου που ανέλαβε να εξετάσει το αγοράκι αμέσως μετά τη διακομιδή του. Την εκδοχή του θανάτου από παθολογικά αίτια προέκρινε ως επικρατέστερη ο νευροχειρουργός του ίδιου νοσοκομείου, εξεταζόμενος από το δικαστήριο.
«Είμαι μια μαμά και για μένα είναι πολύ βαρύ αυτό που έγινε. Δεν έχω χτυπήσει ποτέ τα παιδιά μου» απολογήθηκε η γυναίκα, μητέρα τεσσάρων παιδιών. Υποστήριξε δε, ότι ο θάνατος του παιδιού της πιθανώς προήλθε από έλλειψη βιταμίνης Κ, κάτι που η ίδια αγνοούσε.
Όπως εξήγησαν στο δικαστήριο μάρτυρες – γιατροί, η έλλειψης βιταμίνης Κ μπορεί να προκαλέσει αιμορραγική νόσο και να οδηγήσει σε εσωτερικές αιμορραγίες, ακόμα και στον εγκέφαλο. Προληπτικά χορηγείται μετά τη γέννα ενέσιμη βιταμίνη Κ, μέτρο που μειώνει δραστικά τον κίνδυνο επιπλοκών, αλλά δεν συνέβη στην περίπτωση αυτή.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Χείμαρρος» ο Πούτιν κατά των κρατών που αντικαθιστούν τους πληθυσμούς τους με αλλοδαπούς, vid
- Ζευγάρι από την Κίνα μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό: «Ποιος είναι ο σύζυγος, ποια η γυναίκα του;»
- Το μεσημέρι του Σαββάτου η κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου – Η ανακοίνωση της οικογένειας
- Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο μέτωπο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέος «κόλαφος» από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
- Πώς να φτιάξετε σπιτικό μηλόξυδο με τον παραδοσιακό τρόπο – Δείτε βίντεο
- Ρωσία: «Θα δώσουμε οδυνηρή απάντηση στην Ε.Ε.»
- «Red Sprites»: Σπάνιες κόκκινες αστραπές πάνω από τον ουρανό της Νέας Ζηλανδίας (vid, photo)
- Μητσοτάκης: Η πράσινη μετάβαση δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός
- Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού