Ομόφωνα αθώα κρίθηκε μια γυναίκα, 41 ετών, η οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενη για τον θάνατο του νεογνού της, μόλις 45 ημερών, έπειτα από νοσηλεία σε νοσοκομείο, τον Οκτώβριο του 2019.
Γιατροί που κατέθεσαν ως μάρτυρες απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο θάνατός του νεογνού να ήταν αποτέλεσμα κακοποιητικής συμπεριφοράς, ενώ ούτε τα ιατροδικαστικά ευρήματα φανέρωσαν ίχνη κακοποίησης.
«Δεν πιστεύω ότι κάποιος χτύπησε το παιδί ή ότι υπήρξε πρόθεση» κατέθεσε χαρακτηριστικά η παιδίατρος του νοσοκομείου που ανέλαβε να εξετάσει το αγοράκι αμέσως μετά τη διακομιδή του. Την εκδοχή του θανάτου από παθολογικά αίτια προέκρινε ως επικρατέστερη ο νευροχειρουργός του ίδιου νοσοκομείου, εξεταζόμενος από το δικαστήριο.
«Είμαι μια μαμά και για μένα είναι πολύ βαρύ αυτό που έγινε. Δεν έχω χτυπήσει ποτέ τα παιδιά μου» απολογήθηκε η γυναίκα, μητέρα τεσσάρων παιδιών. Υποστήριξε δε, ότι ο θάνατος του παιδιού της πιθανώς προήλθε από έλλειψη βιταμίνης Κ, κάτι που η ίδια αγνοούσε.
Όπως εξήγησαν στο δικαστήριο μάρτυρες – γιατροί, η έλλειψης βιταμίνης Κ μπορεί να προκαλέσει αιμορραγική νόσο και να οδηγήσει σε εσωτερικές αιμορραγίες, ακόμα και στον εγκέφαλο. Προληπτικά χορηγείται μετά τη γέννα ενέσιμη βιταμίνη Κ, μέτρο που μειώνει δραστικά τον κίνδυνο επιπλοκών, αλλά δεν συνέβη στην περίπτωση αυτή.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο