«Θα το δεχθεί η κοινωνία;;;»: Δείτε τι ετοιμάζεται για Αιγαίο, Καστελόριζο και Κρήτη – ΒΙΝΤΕΟ

Έτοιμη να πιει η Ελλάδα το «πικρό ποτήρι»...

Έκπληξη προκάλεσε η ευθύτητα με την οποία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε χθες διατεθειμένος να συζητήσει μία “τολμηρή ατζέντα” με την Τουρκία, αλλά και παραδέχθηκε ότι συμφωνία για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα μπορεί να σημαίνει και κάποιες υποχωρήσεις.

Μία ημέρα μετά τη συνάντηση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην οποία δρομολογήθηκε νέος διάλογος για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ δήλωσε ότι σκοπός του είναι οι συζητήσεις να μπουν “στον πυρήνα της βασικής μας διαφοράς”, δηλαδή την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, και ιδανικά να υπάρξει συμφωνία για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

“Αλλά προφανώς το να πάμε στη Χάγη δεν είναι μια απλή υπόθεση ούτε είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη”, σημείωσε.

«Αυτό περιλαμβάνει απομείωση της κυριαρχίας όπως την γνωρίζουμε σήμερα», είπε η δημοσιογράφος στον πρωθυπουργό για αυτό που ετοιμάζεται στο Αιγαίο!

«Η απομείωση της εθνικής κυριαρχίας είναι μια έννοια σχετική, αλλά πρέπει να σας πω ότι οποιαδήποτε συμφωνία αυτού του τύπου μπορεί να συνεπάγεται ορισμένες υποχωρήσεις από κάποιες ελληνικές θέσεις», απάντησε εκείνος.

Μάλιστα πλέον η κοινή γνώμη πράγματι ετοιμάζεται για το «πικρό ποτήρι» που κατά τα φαινόμενα θα πιούμε όλοι μαζί!

Όπως θα δείτε στο βίντεο οι δημοσιογράφοι αναρωτιούνται αν κοινωνία είναι έτοιμη να δεχθεί κάποια υποχώρηση στο Καστελόριζο, συνδέοντάς το με τις παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας για την Κρήτη!

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα ίσως υποχωρήσει από το Καστελόριζο (απομείωση κυριαρχίας) και η Τουρκία απλά θα υποχωρήσει από τις παράλογες απαιτήσεις της χωρίς να χάνει κάτι.

Δείτε λοιπόν:

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί