Τεράστιο το πρόβλημα στην εστίαση: Βοήθεια για να μην βάλουν λουκέτο οι επιχειρηματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δε βγαίνουν οι λογαρισμοί. Οι μεζούρες έχουν βγει και οι επιχειρηματίες μετράνε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζιών, υπολογίζοντας το πολύ τέσσερις πελάτες στο καθένα. Σύμφωνα με το megatv.com, αναφέρονται τα εξής: Η κάμερα του LIVE NEWS συνάντησε τον Γιώργο Κούλη. Έχει καφετέρια στην Πάτρα και δείχνει στην πράξη τι θα σημάνει η εφαρμογή […]

Δε βγαίνουν οι λογαρισμοί. Οι μεζούρες έχουν βγει και οι επιχειρηματίες μετράνε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζιών, υπολογίζοντας το πολύ τέσσερις πελάτες στο καθένα.

Σύμφωνα με το megatv.com, αναφέρονται τα εξής:

Η κάμερα του LIVE NEWS συνάντησε τον Γιώργο Κούλη. Έχει καφετέρια στην Πάτρα και δείχνει στην πράξη τι θα σημάνει η εφαρμογή των μέτρων.

Σερβιτόροι θα μπορούν να εργάζονται αυστηρά με μάσκα και γάντια. Το θέμα είναι τι κλίμα θα δημιουργεί αυτό για τον πελάτη και τελικά για το πόσο θα καταφέρει να μείνει ανοιχτή η επιχείρηση, όπως λένε οι καταστηματάρχες.

Οι καταστηματάρχες ζητούν διαγραφή χρεών και βοήθεια για να ρίξουν τις τιμές και να αυξηθεί η κατανάλωση .

Μεγάλος πονοκέφαλος, οι υποχρεώσεις που μαζεύτηκαν την περίοδο της καραντίνας και τώρα θα πρέπει να πληρωθούν μαζεμένες.

Όπως λένε οι καταστηματάρχες, στην Ευρώπη το κράτος έδωσε χιλιάδες ευρώ σε επιχορηγήσεις σε κάθε επιχείρηση.

Όσες επιχειρήσεις έχουν μπει στα μέτρα στήριξης δεν μπορούν να κάνουν απολύσεις, αλλά αν η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι ουσιαστικό οι εργαζόμενοι θα δουν τις συμβάσεις τους να μετατρέπονται σε εκ περιτροπής απασχόληση και θα περιμένουν το επίδομα για να ζήσουν.

Όπως λέει η Σοφία Δρίδηλα στο MEGA, ιδιοκτήτρια καφετέριας στην Πάτρα, ο εξωτερικός χώρος του καταστήματός της είναι περιορισμένος, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα μείωση των πελατών, την ώρα που τα έξοδα είναι αυξημένα.

«Είναι πολύ άσχημη κατάσταση. Πόσοι από εμάς θα ανοίξουν; Πόσοι θα μπορέσουν να παραμείνουν για να συνεχίσουν».

Όπως τονίζει η ίδια, με το μέτρο στο χέρι, τα τραπέζια που προβλέπονται για τον εξωτερικό χώρο που διαθέτει το κατάστημά της, πλέον θα περιορίζονται σε τέσσερα, στα οποία θα κάθονται μέχρι και τέσσερα άτομα.

«Αν τα αφήσουμε όλα όπως ήταν πριν, οι απαιτήσεις που υπήρχαν, πώς θα βγει; Θα πρέπει να αλλάξουν και οι απαιτήσεις στο ανάλογο ποσοστό».

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί