ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:56
Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Γιάννης Λαγός, μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Είχε προηγηθεί άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το ένταλμα σε βάρος του είχε εκδοθεί μετά την καταδικαστική απόφαση από τον Εισαγγελέα Εφετών και μετά την άρση της ασυλίας του από την ευρωβουλή κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία και στη Europol.
=================================================================================================================
Λίγο μετά τις 12:30 τη Μεγάλη Τρίτη έγινε γνωστό ότι εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού. Είχε προηγηθεί η άρση της ασυλίας του, με συντριπτική πλειοψηφία από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γιάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η αρμόδια επιτροπή JURI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε το «πράσινο φως» για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, λόγω της καταδίκης του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή.
Συγκεκριμένα, με ψήφους 22 υπέρ και 2 κατά η επιτροπή JURI εισηγήθηκε την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής. Για τη δεύτερη υπόθεση σχετικά με τη προσβολής συμβόλου, όταν ο Γιάννης Λαγός είχε σκίσει εντός του Ευρωκοινοβουλίου τη σημαία της Τουρκίας, η εισήγηση ήταν αρνητική.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.
Σύμφωνα με τη Συνθήκη για τη λειτουργία της ΕΕ και το Πρωτόκολλο περί προνομίων και ασυλιών, ο Γιάννης Λαγός χαίρει ασυλίας εντός της ελληνικής επικράτειας ανάλογης που αναγνωρίζεται στα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και εντός της επικρατείας άλλων κρατών μελών, παρέχοντας εξαίρεση από κάθε μέτρο κρατήσεως και δικαστικής δίωξης.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ο χειμώνας του 2025-2026 ήταν ο 3ος βροχερότερος και ο 2ος θερμότερος στην Αθήνα
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
- Σε τι φέρεται να συμφώνησε το Ιράν – Τραμπ: Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους «κατάλληλους ανθρώπους»
- Κι όμως είναι αληθινά! Σπάνια ανθισμένα δέντρα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό τοπίο, Vid
- ΗΠΑ: Δεν έχει ληφθεί ακόμη “καμία απόφαση” για το πώς θα ξαναρχίσουν οι πυρηνικές δοκιμές που διέταξε ο Τραμπ
- Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
- Επαγρύπνηση από τις τράπεζες ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
- Το Πολιτικό Γραφείο της Νέας Αριστεράς για την παραίτηση Χαρίτση – Μεταβατικός πρόεδρος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
- Ευρήματα-σοκ σε πείραμα με συνεχιζόμενες κλωνοποιήσεις ποντικιών στην Ιαπωνία – Σε ποια γενιά δεν επέζησε ούτε ένα
- Κλοπιμαία μεγάλης αξίας εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης









