Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC στη Σύμη – Πού στρέφονται οι έρευνες(vid)

Συνεχίζονται οι ώρες αγωνίας για την οικογένεια του Βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί στη Σύμη από την Τετάρτη με τις επίγειες και εναέριες έρευνες να επεκτείνονται πλέον σε ολόκληρο το νησί, μιας και δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα από την σάρωση της ευρύτερης περιοχής της παραλίας του Αγίου Νικολάου.

Συγκεκριμένα οι ομάδες που αναζητούν τον 68χρονο επικεντρώνονται Βόρεια από το Πέδι και συγκεκριμένα στον λόφο της Νουλιάς.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αν ακολούθησε το μονοπάτι προς την Αγία Μαρίνα, ο 68χρονος να έφτασε, να έκανε ίσως το μπάνιο του και να επέστρεψε θέλοντας να έχει τον Γιαλό, όπου διέμενε, μπροστά του και ίσως κάπου εκεί να βρίσκεται.

Επιστρατεύθηκαν και δύτες, καθώς υπήρχε τοι ενδεχόμενο ο Μόσλεϊ πιθανότατα να είχε διανύσει το μονοπάτι από την παραλία κι έτσι να βρέθηκε στη θάλασσα.

Στη Σύμη έχoυν φτάσει και τα 4 παιδιά του που αγωνιούν για την τύχη του πατέρα τους.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, βγήκαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν τον Βρετανό παρουσιαστή να περπατά σε αστικό περιβάλλον, έχοντας ήδη διανύσει το επικίνδυνο μονοπάτι.


Να σημειωθεί πως η φωτογραφία η οποία βρίσκεται στα χέρια των Αρχών προέρχεται από κάμερα ασφαλείας και η λήψη της έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι αστυνομικές Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τόσο της αυτοκτονίας όσο και της εγκληματικής ενέργειας.

Πάνω από 25 άτομα στην ομάδα αναζήτησης
Συγκεκριμένα, σύφωνα με το Λιμενικό Σώμα της Σύμης, πέντε περιπολικά σκάφη – μαζί με όλα τα ιδιωτικά και εμπορικά σκάφη κοντά στο νησί – γνώριζαν για το περιστατικό και αναζητούσαν τον παρουσιαστή. «Όλα τα περιπολικά μας σκάφη ψάχνουν», ανέφερε το λιμενικό.

Η ομάδα αναζήτησης αποτελείται το μεσημέρι της Παρασκευής από 25 άτομα, ανάμεσά τους αστυνομικοί, δύτες, εθελοντές και πυροσβέστες. Στις έρευνες συνδράμει και ένα ελικόπτερο που εστάλη από την Αθήνα, drone που ψάχνουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και ένας αστυνομικός σκύλος ανιχνευτής.

Το χρονικό της εξαφάνισης
Το πρωί της Τετάρτης (5/6) ο Μάικλ Μόσλεϊ και η σύζυγός του πήγαν μαζί με ένα φιλικό τους ζευγάρι στην παραλία Άγιος Νικόλαος. Γύρω στις 13:30 το μεσημέρι, ο 67χρονος παρουσιαστής είπε πως κουράστηκε και αποφάσισε να φύγει μόνος του , ξεκινώντας με τα πόδια, ώστε αρχικά να βρεθεί στην περιοχή Πέδι μέσω μονοπατιού, απόστασης περίπου ενός χιλιομέτρου, και στη συνέχεια να επέστρεφε σπίτι με λεωφορείο.

Η υπόλοιπη παρέα έφυγε από την παραλία στις 16:00 το απόγευμα και πήγανε στα σπίτια τους.Εκεί, ωστόσο, διαπίστωσαν πως ο παρουσιαστής του BBC έλειπε και άρχισαν να τον αναζητούν μόνοι τους στο νησί.

Στις 18:00 η γυναίκα από το φιλικό ζευγάρι, η οποία διατηρεί σπίτι στον Γιαλό Σύμης, όπου και διέμεναν ο Μόσλεϊ και η σύζυγός του, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα, ζητώντας βοήθεια ώστε να έρθει σε επαφή με το Ιατρείο Σύμης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο να βρίσκεται εκεί ο 67χρονος.

(Με πληροφορίες από cnn. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί