Συνάντηση με νόημα -Τσίπρας και Γεννηματά στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών

Στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο θα βρεθούν, σήμερα και αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να πάρουν μέρος στις εργασίες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Η κ. Γεννηματά βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες, ενώ σήμερα αναχωρεί και ο κ. Τσίπρας, αφού πρώτα θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Παρασκευή θα ξανασυναντηθούν, αφού ο τέως πρωθυπουργός, θα συμμετάσχει ως παρατηρητής, για πρώτη φορά, σε τακτική συνάντηση των Ευρωσοσιαλιστών ηγετών στο Βερολίνο. Πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν πως είναι μια καλή ευκαιρία να σπάσει ο πάγος μεταξύ των δύο και ίσως σε αυτό βοηθήσουν τόσο οι κοινές θέσεις που έχουν σε πολλά σημεία, όσο και η τελευταία επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, κατά τη συζήτηση στη βουλή, που την κατηγόρησε πως «αντιγράφει» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας σημειωθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ Τσίπρα – Γεννηματά, βρίσκονται σε δύσκολη φάση, με τις κόντρες στην Ολομέλεια να διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επιμένει να μην ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για μετεκλογική συμπόρευση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρευρεθεί ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), η οποία θα γίνει στις Βρυξέλλες, σήμερα, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ αύριο θα μετάσχει και στη συνάντηση των ηγετών του PES που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

Φυσικά και στις δυο αυτές συναντήσεις συμμετέχει η Φώφη Γεννηματά, αφού το ΚΙΝΑΛ ανήκει στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Η πρόεδρος του Κινήματος στο παρελθόν είχε μάλιστα διαμαρτυρηθεί για την συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στους Σοσιαλιστές, αφού όπως είναι γνωστό το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ανήκει στην ευρωπαϊκή Αριστερά.

Τον Αλέξη Τσιπρα θα συνοδεύσουν η Ράνια Σβίγκου υπεύθυνη για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο διπλωματικός του σύμβουλος, Βαγγέλης Καλπαδάκης και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του Γραφείου Προέδρου Δανάη Μπαδογιάννη.

iefimerida/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί