Τα τέσσερα αυτά άτομα έδωσαν εξηγήσεις στον κ. Ζήση ως ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων, που σχετίζονται με παραβιάσεις τηλεφωνικού απορρήτου και της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα. Και οι τέσσερεις παρέδωσαν σχετικά υπομνήματα μέσω των συνηγόρων τους στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος μελετά τα υπομνήματα, αλλά και τα ευρήματα που συνέλεξε από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε πρόσφατα στα γραφεία της ΕΥΠ.
Οι τέσσερις που ήδη έχουν καταθέσει, είναι ιδιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι συμμετείχαν στις εταιρείες που έχουν αναφερθεί ως εμπλεκόμενες στις τηλεφωνικές υποκλοπές.
Παράλληλα, στον κ. Ζήση, πέραν του δικηγόρου Γρηγόρη Δημητριάδη που εκλήθη ως μάρτυρας, έχουν κληθεί και έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες ακόμη η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου, η οποία διετέλεσε υπεύθυνη εισαγγελέας για την ΕΥΠ κατά τον κρίσιμο χρόνο των καταγγελιών περί παρακολουθήσεων προσώπων. Επίσης, ως μάρτυρας κλήθηκε και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, ο οποίος κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα ήταν επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Το πόρισμα του κ. Ζήση αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος που ξεκινά από 16 Σεπτεμβρίου 2024. Το πόρισμα και όλη η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία με πρωτοβουλία της αναβάθμισε την έρευνα που είχε ξεκινήσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την ανάθεσε στον κ. Ζήση.
Πάντως, η κυρία Αδειλίνη θα έχει την τελική απόφαση για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Και ξαφνικά ένα εστιατόριο “πλημμύρισε” από ψάρια στην Κίνα! Δείτε τι συνέβη, vid
- Αυτά είπε ο Κ. Μητσοτάκης για εκλογές και αλλαγή εκλογικού νόμου
- Η “Ανάσταση του Χριστού” θα είναι η πιο ακριβή ταινία του Μελ Γκίμπσον
- Ξανάνοιξε το Μουσείο του Λούβρου μετά την κλοπή
- Θ. Κοντογεώργης από Κομοτηνή: «Όταν επενδύεις στη Θράκη, δυναμώνεις την Ελλάδα»
- Νέες φυτεύσεις στο πάρκο της Ρεματιάς από τον Δήμο Βριλησσίων
- Πέρασε το τρένο από πάνω του κι όμως… επέζησε! Viral το ΒΙΝΤΕΟ
- «Όλα για το Instagram;»: Ζευγάρι Λιθουανών έκανε κάτι που εξόργισε το ίντερνετ, vid
- Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 52χρονος ζητούσε από 9χρονο να του στείλει απρεπείς φωτογραφίες
- 26η και 28η Οκτωβρίου: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στη Θεσσαλονίκη