Στα Χανιά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Οι Έλληνες αποχαιρετούν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη στη Μητρόπολη Αθηνών, καθώς εκεί βρίσκεται η σορός του για το λαϊκό προσκύνημα που θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Μία ώρα αργότερα, στις 3 μ.μ. της Τετάρτης, θα πραγματοποιηθεί τελετή αποχαιρετισμού εντός του ναού της Μητρόπολης Αθηνών.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Μίκης Θεοδωράκης θα ξεκινήσει για το τελευταίο του ταξίδι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διά θαλάσσης και θα έχει ως προορισμό τα Χανιά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του zarpanews.gr, η σορός του θα περάσει -και θα σταματήσει για λίγο- μπροστά από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς την Τριμάρτυρη.

Εκεί θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις ώρες και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στον Γαλατά. Εκεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία και αμέσως μετά θα ταφεί στο οικογενειακό μνήμα όπου αναπαύονται οι γονείς και ο αδελφός του.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία θα είναι παρούσα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ σίγουρη θεωρείται η παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

(zarpanews – φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί