Σοκάρουν οι καταθέσεις για τον πιλότο: “Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ψυχραιμία”

"Ήταν ψύχραιμος σε σημείο που δε μπορούσα να το πιστέψω."

Με τις καταθέσεις αστυνομικών ξεκίνησε η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για την στυγερή δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά. Και ο δεύτερος μάρτυρας αστυνομικός ενώπιον του δικαστηρίου στάθηκε ιδιαιτέρως στην ψυχραιμία που επέδειξε ο 34χρονος πιλότος μετά το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο Κλεάνθης Αντωνόπουλος, που είναι ένας από τους αστυνομικούς που βρέθηκαν πρώτοι στο σημείο της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, σημείωσε ότι η ψυχραιμία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ήταν σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να το πιστέψει. «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ηρεμία, τόση ψυχραιμία, είχε μια γαλήνη σε φάση που δεν το έχω ξαναδεί αυτό» είπε -μεταξύ άλλων- ο μάρτυρας.

«Η αντίδραση του κατηγορουμένου όταν του είπε ο άλλος αστυνομικός “άστο τελείωσε” για τη γυναίκα του, ήταν σα να μη κατάλαβε τι έχει γίνει. Μας είπε κάποια στιγμή “γιατί τη σκότωσαν αφού τους έδωσα τα λεφτά”. Από τις ερωτήσεις που μας έκανε κατάλαβε ότι είχε πεθάνει, αλλά η αντίδραση του ήταν τέτοια σαν να μην είχε πεθάνει η γυναίκα του» είπε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο αστυνομικός Κλεάνθης Αντωνόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Η πρώτη αντίδραση ήταν σαν να μη κατάλαβε, αλλά μετά είχε καταλάβει αλλά η συμπεριφορά του ήταν περίεργη. Ήταν ψύχραιμος σε σημείο που δε μπορούσα να το πιστέψω. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ηρεμία, τόση ψυχραιμία, είχε μια γαλήνη σε φάση που δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Ήρθαν πολλές υπηρεσίες και σε όλες έλεγε την ιστορία σαν να μην έχει συμβεί κάτι σε αυτόν. Αν μου είχε συμβεί εμένα θα έλεγα «ρε παιδιά τα έχω πει πέντε φορές, πόσες φορές να τα πω».

Οι λεπτομέρειες που «έκαψαν» τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο
Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ήταν έτοιμος να δώσει όλες τις απαντήσεις ακόμα και αυτές που αφορούσαν στο τι όπλο κρατούσαν οι υποτιθέμενοι εισβολείς. «Μας είπε ότι οι ληστές είχαν όπλα και μάλιστα είπε ότι είχαν ένα όπλο σαν το δικό μου, γεγονός που μας έκανε εντύπωση γιατί ένα θύμα εκείνη τη στιγμή δεν παρατηρεί το είδος του όπλου. Μας προβλημάτισε επίσης το παράθυρο, ο τρόπος που αντιδρούσε ο κατηγορούμενος, το χτύπημα στο μέτωπο του για το οποίο απάντησε ότι δεν είχε χτυπηθεί, ήταν ψύχραιμος. Μάλιστα ρώτησε κάποιος από τον ασύρματο κι εκείνος απάντησε. Ήταν τόσο ψύχραιμος, δεν έχω συναντήσει ξανά τόση ψυχραιμία» ανέφερε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σας έκανε εντύπωση ότι υπήρχε απουσία συναισθήματος;

Μάρτυρας: Ήμασταν τόσοι άνθρωποι κάτω και δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε, δε μιλούσαμε και εκείνος ήταν ψύχραιμος. Ο πρώτος πανικός που επικράτησε στο σπίτι, ακολουθήθηκε από ηρεμία. Ήταν σα να είπε «ότι έγινε, έγινε». Μόλις είπα «πάμε κάτω να μείνει καθαρός ο χώρος», ήταν σαν να τελείωσαν όλα.

Όταν ερωτήθηκε αν ο 34χρονος αντέδρασε βλέποντας το σκυλί, ο μάρτυρας απάντησε πως δεν υπήρχε καμία αντίδραση.

Εισαγγελέας: Πως μέτρησε το χρόνο για να δέσει το λαιμό του;

Μάρτυρας: Θεωρώ ότι το δεν παίρνω ανάσα και πεθαίνω δεν ήταν αληθές. Ήταν σφιχτά δεμένο αλλά δεν ήταν σε τέτοια κατάσταση.

Από τη στιγμή που λύθηκε και μετά ήταν τρομερά ψύχραιμος, ήταν σαν να μην είχα πεθάνει η γυναίκα του. Ήμασταν μαζί 3-4 ώρες και δε μου είπε μια φορά «τι έπαθα! Έχασα τη γυναίκα μου». Πρώτη φορά στα 20 χρόνια είδα θύμα να έχει τέτοια ψυχραιμία.

14 μάρτυρες κατηγορίας στην δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Υπενθυμίζεται ότι στην δίκη έχουν κληθεί συνολικά 14 μάρτυρες κατηγορίας μεταξύ των οποίων οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σπίτι του ζευγαριού όταν ο κατηγορούμενος είχε ειδοποιήσει για την δήθεν ληστεία, η ιατροδικαστής που βρέθηκε στον χώρο και εντόπισε το ρολόι που κατέγραφε βιομετρικά δεδομένα της Κάρολαϊν, η γειτόνισσα και άλλοι. Στον κατάλογο των μαρτύρων είναι και οι γονείς της 20χρονης, οι οποίοι ωστόσο πιθανότατα δεν θα σταθούν απέναντι τον 34χρονο και θα εκπροσωπηθούν από τον συνήγορό τους.

newsit/ photo eurokinissi

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί