«Σκοτωμός» Γεωργιάδη και δημοσιογράφου του Bloomberg για τα τεστ covid – «Είναι ΔΩΡΕΑΝ! Κάντε έρευνα»

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και της δημοσιογράφου του Bloomberg, Λουκίας Γυφτοπούλου, έχει ξεσπάσει στο Twitter.


Όλα ξεκίνησαν από tweet του υπουργού Ανάπτυξης, όπου κοινοποιούσε άρθρο της ιστοσελίδας inbox.gr για τις τιμές των rapid και των PCR test σε διάφορες χώρες.


Στο ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως στο Ηνωμένο Βασίλειο τα rapid test κοστίζουν 30 λίρες και δεν γίνονται δωρεάν, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να σχολιάζει «τα λέω από την πρώτη μέρα αλλά εδώ ο κόσμος θέλει απλώς να φωνάζει».

Η δημοσίευση προκάλεσε την αντίδραση της δημοσιογράφου του Bloomberg στη Βρετανία, η οποία απάντησε στον υπουργό πως:
«Όχι ότι εκπλήσσομαι, αλλά αυτό το άρθρο ψευδώς ισχυρίζεται πως τα self tests στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζουν 30 λίρες το τεμάχιο. Είναι ΔΩΡΕΑΝ, κάντε την έρευνά σας».

Σε αυτό έσπευσε να απαντήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, γράφοντας πως «Πρώτον, είμαι έκπληκτος γιατί δεν υπάρχει αναφορά για «self tests» σε αυτό το άρθρο και δεύτερον επειδή χθες ένας φίλος, το όνομά του στη διάθεσή σας, για να πετάξει από το Ηνωμένο Βασίλειο πλήρωσε 28 λίρες για το rapid test και αυτή ήταν η καλύτερη τιμή που βρήκε… Ίσως εσείς πρέπει να κάνετε έρευνα».

Η δημοσιογράφος τού απάντησε ότι «Τα τεστ που απαιτούνται για πτήση από και προς την Αγγλία γίνονται ιδιωτικά. Ακόμα και αυτά μπορούν να βρεθούν σε φθηνότερες τιμές από αυτές που παρέθεσες. Τα rapid tests για το ευρύ κοινό διανέμονται από το NHS δωρεάν. Μπορούν να παραγγελθούν online ή να παραληφθούν από φαρμακείο, χωρίς κόστος».

Έπειτα, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε στη δημοσιογράφο στα ελληνικά, γράφοντας πως «και εδώ το rapid πωλείται 30£ άρα μάλλον δεν είναι δωρεάν! Ας μην αντιδικούμε σε πράγματα τόσο εύκολα προσβάσιμα σε όλους μας! Σας ευχαριστώ καλή χρονιά» και παρέθεσε σχετική φωτογραφία.
Από πλευράς της, η κα Γυφτοπούλου τού έγραψε «Κύριε Γεωργιάδη σας εξηγώ ποια είναι η πραγματικότητα στην Αγγλία. Τα ραπιντ τεστ είναι δωρεάν για τους πολίτες και μας παρέχονται σε αφθονία. Δεν είναι θέμα debate, είναι δεδομένο».

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί