H βελτίωση της πρόσβασης των επιχειρήσεων σε τραπεζική χρηματοδότηση συζητήθηκε στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, που συνεδρίασε την Τετάρτη 2 Απριλίου, στο πλαίσιο της οποίας έγινε συζήτηση με τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών κ.κ. Φωκίωνα Καραβία, διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, Παύλο Μυλωνά, διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, Γεώργιο Χαντζηνικολάου, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και Βασίλειο Ψάλτη, διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank.
Σε ερώτημα αναφορικά με τη «δεύτερη ευκαιρία» και τον «Τειρεσία», οι εκπρόσωποι των τραπεζών επεσήμαναν πως ναι μεν η πιστοληπτική συμπεριφορά του οφειλέτη στο παρελθόν δεν μπορεί να αγνοηθεί, ειδικά όταν πρόκειται για στρατηγικούς κακοπληρωτές, ωστόσο για οφειλέτες που στο παρελθόν αντιμετώπισαν συγκυριακές δυσκολίες εξυπηρέτησης του δανεισμού τους, οι τράπεζες είναι έτοιμες να υποστηρίξουν νέες επιχειρηματικές προσπάθειες, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές βασίζονται σε ρεαλιστικά και τεκμηριωμένα επιχειρηματικά σχέδια. Επιπλέον, τονίστηκε η σημασία του «Λευκού Τειρεσία», στη διαμόρφωση του θετικού δανειοληπτικού προφίλ των επιχειρήσεων.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ανέφερε ότι η αξιοποίηση επενδυτικών κινήτρων και χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και η πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση περισσότερων παραγωγικών επενδύσεων και τη μεγέθυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και επικεφαλής της Επιτροπής Φορολογίας και Επενδύσεων του ΣΕΒ, Αριστοτέλης Παντελιάδης, ανέδειξε την ανάγκη για ένα σταθερό και προβλέψιμο πλαίσιο αναπτυξιακών κινήτρων, απαλλαγμένο από περίπλοκους κανόνες και καθυστερήσεις, που αντί να ενδυναμώνουν τις επιχειρήσεις, καλλιεργούν αβεβαιότητα και τελικά ακυρώνουν τα ίδια τα κίνητρα. Άλλωστε, όπως σημείωσε, οι ελληνικές επιχειρήσεις χρειάζονται κάθε πιθανό εργαλείο που μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους στο διεθνές περιβάλλον προκλήσεων.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με… βραχνή φωνή ο Ζελένσκι παραδέχεται τη «δύσκολη κατάσταση» στο μέτωπο, vid
- Από εκεί εκτοξεύτηκε ο πυρηνοκίνητος πύραυλος της Ρωσίας Burevestnik, σύμφωνα με τους Νορβηγούς
- Ο πόλεμος των drones! Το ΒΙΝΤΕΟ από Ουκρανία που πρέπει να ταρακουνήσει αρκετούς
- Θεσσαλονίκη: Υπό καταρρακτώδη βροχή παρέλασαν οι μαθητές κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου
- Τρόμος για ηλικιωμένη στη Θεσσαλονίκη- «Θα σου κόψουμε το κεφάλι και θα το κρεμάσουμε στο μπαλκόνι»
- Φονικό στην Κίσσαμο Χανίων: Παραδόθηκε ο άνδρας που εκτέλεσε τον 52χρονο στη Γιορτή Κάστανου
- Έρευνα για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίστηκαν οι κατηγορίες για τον λογιστή – Στους 11 οι προφυλακιστέοι
- Με την ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας συναντήθηκε ο Β. Πούτιν, vid
- Τσιάρας: Ζήτησε την ενεργοποίηση όλων των ευρωπαϊκών μηχανισμών για στήριξη της κτηνοτροφίας
- Άμεση παράταση της υποχρεωτικής εφαρμογής του συστήματος IRIS ζητάνε παράγοντες της αγοράς









