Σε 48ωρο αποκλεισμό της κυκλοφορίας στα διόδια των Μαλγάρων, και στα δύο ρεύματα, προχωρούν από τις 12:00 οι συμμετέχοντες στο αγροτικό μπλόκο που έχει στηθεί στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας, όπως αποφασίστηκε στη γενική τους συνέλευση.
Πάντως, παρά τον αποκλεισμό, οι αγρότες δηλώνουν ανοιχτοί σε διάλογο και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα βιωσιμότητας του αγροκτηνοτροφικού τομέα.
Σε διήμερο αποκλεισμό της κυκλοφορίας προχωρούν από τις 12 το μεσημέρι και οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, στα δύο ρεύματα της παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας. Η παρουσία των αγροτών στο σημείο έχει ενισχυθεί με αγρότες από διάφορες περιοχές της Πέλλας, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα της κινητοποίησης.
Σε διήμερο αποκλεισμό της κυκλοφορίας στον κόμβο της Τρίγλιας, επί της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών προχωρούν από τις 12 το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής. Υπενθυμίζεται ότι οι παραγωγοί της Χαλκιδικής αποχώρησαν από το μπλόκο των Πράσινων Φαναριών στις 31 Δεκεμβρίου 2025 και από την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2026 έχουν στήσει νέο μπλόκο στη Νέα Τρίγλια.
Στο μεταξύ, από τις 11.00 σήμερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς της παρακαμπτηρίου οδού στον κόμβο της Κουλούρας. Η διάρκεια των αποκλεισμών, καθ’ όλη τη διάρκεια της 48ωρης κινητοποίησης που αποφασίστηκε στην τελευταία σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στα Μάλγαρα, θα προσδιορίζεται κάθε φορά επιτόπου από τους συμμετέχοντες. Κατά τη διάρκεια των αποκλεισμών, οι παραγωγοί θα διανέμουν κομπόστα ροδάκινου στους ακινητοποιημένους οδηγούς.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γενικό μπλακάουτ στο Ιράκ – Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από εκεί
- Λίβανος: Τουλάχιστον 72 νεκροί από τη Δευτέρα εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ
- Ο Γ. Γεραπετρίτης στη τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΞ ΕΕ-Κόλπου την Πέμπτη
- Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
- Οι ΗΠΑ έχουν πλήξει ή βυθίσει πάνω από 20 ιρανικά πλοία, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό
- ΥΠΑΑΤ: 49 νέες προσλήψεις για την αντιμετώπιση της ευλογιάς – Από το Σάββατο 5 Μαρτίου οι αιτήσεις
- Περισσότερα από 100 ισραηλινά μαχητικά έριξαν πάνω από 250 βόμβες σε σημείο-κλειδί στην Τεχεράνη
- Η Πορτογαλία έδωσε άδεια στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν αεροπορική βάση “υπό όρους”
- «Όλοι Digital: Ενδυνάμωση και Συμμετοχή για Όλους»: Eθνική πρωτοβουλία για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία
- Σχέδιο επαναπατρισμού Βέλγων πολιτών από τη Μέση Ανατολή μέσω Αιγύπτου









