Σας έλειψε; Γ. Παπανδρέου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συντηρητικό κόμμα με δεξιές αντιλήψεις»

Η πολιτικη δήλωση της χρονιάς!

Στο τεράστιο κενό και την τεράστια αγωνία που δημιούργησε στο ΚΙΝΑΛ ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά, απέδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Παύλο Τσίμα.

Όπως είπε, εάν η Φώφη Γεννηματά είχε μείνει στην κούρσα διαδοχής δεν θα μετείχε στην εκλογική διαδικασία και θα την είχε στηρίξει. Πρόσθεσε ότι με τη στάση και την αφοσίωσή της στην παράταξη, σε αρχές και αξίες, η Φώφη Γεννηματά αφήνει πίσω της ένα πλεόνασμα ήθους, ένα πολιτικό κεφάλαιο που πρέπει να τιμήσει όλος ο πολιτικός κόσμος. 

Πρόσθεσε ότι αφουγκράστηκε τις αγωνίες μετά το θάνατό της, πως αισθάνεται μεγάλη ευθύνη απέναντι στην παράταξη και τόνισε ότι θα παλέψει για να δώσει χώρο στην ανανέωση ιδεών. 

Εξέφρασε την εκτίμησή του σε όλους τους συνυποψήφιούς του και διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι επικοινώνησε μαζί τους και τους ζήτησε να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους.

Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει το όνομα και το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ στην παράταξη, λέγοντας ότι τα σύμβολα «μας ανήκουν» και «θα τα αξιοποιήσουμε» τιμώντας τον αγώνα και τις αξίες μας. Εξάλλου, όπως δήλωσε, θα διεξαχθεί συνέδριο που θα αποφασίσει για όλα τα ζητήματα.

Στο ερώτημα εάν θα προχωρούσε σε κάποιου είδους συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη, απάντησε ότι πρόκειται για σενάρια που υποβαθμίζουν την πολιτική συζήτηση. Πρόσθεσε ότι δεν θα μπει σε μία συζήτηση απολιτική χωρίς πρώτα να έχουμε πρώτα μιλήσει για ιδέες και για το τι πρεσβεύει ο καθένας.

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αποδείχθηκε ότι είναι ένα κόμμα συντηρητικό με δεξιές, πελατειακές αντιλήψεις, χωρίς όραμα, που έκανε παρεμβάσεις στους θεσμούς, όπως τη δικαιοσύνη ή τα Μέσα Ενημέρωσης.

Μιλώντας για τις επιλογές που έκανε ως πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι έλαβε δύσκολες αποφάσεις που όμως έχουν δικαιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Πρόσθεσε ότι πάντα θα γίνεται λάθη όταν κάποιος παλεύει, αλλά αυτό που πρέπει να κριθεί είναι το ότι οι βασικές επιλογές που έγιναν ήταν σωστές.

Ανέφερε συγκεκριμένα δικαιώθηκε η επιλογή να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να μη χρεοκοπήσει. Πρόσθεσε επίσης ότι κατά την οικονομική κρίση, όλοι βρίσκονταν απέναντι ενώ τώρα, τους έχουμε όλους συμπαραστάτες.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, εάν τότε υπήρχε πολιτική συναίνεση η Ελλάδα θα έβγαινε συντομότερα από την κρίση. Επικαλέστηκε το παράδειγμα της Πορτογαλίας όπου υπήρχε πολιτική συναίνεση και η χώρα βγήκε από την κρίση μετά από δύο χρόνια ενώ στην Ελλάδα χρειάστηκε να περάσουν εννέα χρόνια.

Στην έλλειψη συναίνεσης και στην πόλωση, απέδωσε επίσης το ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί.

(skai – φωτο:eurokinissi)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί