Σάλος με τη δήλωση Γεραπετρίτη

Πολιτική κόντρα προκάλεσε η δήλωση που έκανε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην ΕΡΤ.

Μια δήλωση σχετικά με τις ΜΕΘ και την κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας της πίεσης στο σύστημα υγείας από το δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, τόνισε πως «θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ» αλλά «ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να προφυλασσόμαστε. Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών.

Γιατί η θνητότητα στις Μονάδες είναι 45% έως 50%. Σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε εκείνους που μπαίνουν σε ΜΕΘ, αλλά να απομειώσουμε το φαινόμενο, τηρώντας τα μέτρα και προσπαθώντας να έχουμε κοινωνική αποστασιοποίηση».

Αυτή η δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη προκάλεσε μια οργισμένη ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε τον υπουργό Επικρατείας για «κακοποίηση της λογικής» και τόνισε πως «η τυμβωρυχία πλέον επίσημη γραμμή της ΝΔ».

Αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του: «Ο κ. Γεραπετρίτης, κακοποιώντας κάθε έννοια λογικής, την ώρα που η διαθεσιμότητα ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 99%, δηλαδή δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς, ισχυρίστηκε σήμερα ότι, αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Η τυμβωρυχία και η προσβολή της κοινωνίας δεν περιορίζεται στις καθημερινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όπως ο κ. Γεραπετρίτης ή ο κ. Γεωργιάδης.

Αποτελεί την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Της κυβέρνησης που συνειδητά άφησε εν μέσω πανδημίας τα νοσοκομεία με 6.000 λιγότερους εργαζόμενους.

Της κυβέρνησης που αρνείται να συνταγογραφήσει τα τεστ.

Της κυβέρνησης που, αντί να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, επιτάσσει το δημόσιο σύστημα για τα κέρδη των λίγων.

Της κυβέρνησης που καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές στις δαπάνες Υγείας για το 2021 εν μέσω πανδημίας.

Τίποτα πια δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές τους ευθύνες».

ΚΙΝΑΛ: Επικίνδυνες οι δηλώσεις Γεραπετρίτη
Θέση στην κόντρα πήρε και το Κίνημα Αλλαγής, που σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει άστοχες και επικίνδυνες τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας.

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη ότι «οι περισσότερες ΜΕΘ φέρνουν περισσότερους θανάτους» δεν είναι απλά άστοχες αλλά επικίνδυνες.

Αν δεν είναι αποτυχημένη προσπάθεια να καλύψει τις ευθύνες τους, τότε σημαίνει ότι Κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

(newsit – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί