«Ρουκέτα» κόμματος λίγο πριν τις κάλπες: «Συναλλαγές με ΨΗΦΙΑΚΟ νόμισμα…»

Δεν τα λένε τυχαία αυτά!!

Το κόμμα του Βαρουφάκη, ο οποίος θυμίζουμε ( σε όσους ξεχνάνε εύκολα) πρώτος στην Ελλάδα ενέταξε την ιδέα της «κάρτας του πολίτη», συνεχίζει τη ρητορική του περιβόητου σχεδίου «Δήμητρα».

Πρόκειται ουσιαστικά, όπως ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης το έχει χαρακτηρίσει, για ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες, όπως ακριβώς συνέβη και το καλοκαίρι του 2015.

Αναγκαστικές χρεοκοπίες και κρατικοποιήσεις/εθνικοποιήσεις τραπεζών καθώς και ψηφιοποίηση των συναλλαγών με το κράτος (και όχι μόνο) προβλέπονται μεταξύ άλλων στο περιβόητο σχέδιο του πρώην Υπουργού Οικονομικών.

Το σχέδιο αυτό, παρότι δημόσια εκφράζεται από τον αρχηγό ενός μικρού κόμματος, δεν θα πρέπει να το αγνοούμε, καθώς είναι πολύ πιθανό ένα σενάριο το ΜέΡΑ25 να συμμετέχει σε κάποια κυβέρνηση συνεργασίας, επιχειρώντας να επηρεάσει εν πολλοίς την οικονομική πολιτική της χώρας!

Νέες δηλώσεις: «Συναλλαγές με ψηφιακό νόμισμα»

Σύμφωνα με το ertnews, σε νέες του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν, έκανε λόγο για συναλλαγές με ψηφιακό νόμισμα, τονίζοντας ότι το νόμισμα «δεν θα πρέπει να είναι φετίχ».

Αναλυτικότερα:

«Εμείς θα προβούμε σε αυτές τις πολιτικές τις οποίες χρειάζεται η χώρα μας για να μπορέσει να ξαναγίνει βιώσιμη. Τώρα το αν αυτές οι αυτονόητες πολιτικές θα αποδειχθούν σημείο τριβής με την Ε.Ε. αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητηθεί και με την ΕΚΤ.

Δεν θέλουμε καμία έξοδο από το ευρώ και καμία επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Αυτό όμως το οποίο λέμε ότι φοβόμαστε πολύ περισσότερο τη συνέχιση και τη μονιμότητα αυτής της καταστροφικής κατάστασης στη χώρα μας απ’ ό,τι φοβόμαστε την έξοδο από το ευρώ.

Το σχέδιο Δήμητρα είναι ουσιαστικά, ψηφιακά ευρώ τα οποία θα υπάρχουν σε λογαριασμούς όλων όσων έχουν ΑΦΜ, δηλαδή και νομικά και φυσικά πρόσωπα αυτής της χώρας. Θα μπορούν να είναι εταιρείες και ιδιώτες και μέσα από αυτούς τους ψηφιακούς λογαριασμούς θα υπάρχει ένα επιπλέον οικονομικό εργαλείο, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι ιδιώτες αυτής της χώρας για να αποπληρώνουν οφειλές προς το Δημόσιο και αναμεταξύ τους.

Θα δημιουργηθεί ουσιαστικά, χρήμα με βάση το taxisnet και τις μελλοντικές οφειλές που έχουμε όλοι προς την εφορία για παράδειγμα, θα μπορέσει το κράτος να δώσει αυτό το ψηφιακό χρήμα στον κόσμο με βάση το οποίο να μπορέσουν να γίνουν οι αποπληρωμές κάποιων από τις οφειλές».

(Με πληροφορίες από ertnews – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί