Στόχος του Υπουργείου, μέσω της δράσης «Rebrain Greece», είναι να λειτουργήσει ως «γέφυρα» μεταξύ Ελλήνων του εξωτερικού και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας επαγγελματικές ευκαιρίες και ενθαρρύνοντας με τον τρόπο αυτό τους Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν στη χώρα μας.
Σε εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024 στις 10.00 π.μ. στο ‘Αμστερνταμ της Ολλανδίας και, συγκεκριμένα, στο ξενοδοχείο Hilton Amsterdam (Apollolaan 138, 1077 BG Amsterdam), Έλληνες του εξωτερικού θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με εκπροσώπους 15 ηγέτιδων επιχειρήσεων του χώρου τους, που αναζητούν εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι εταιρίες: Alpha Bank, Archirodon, Cenergy Holdings, Demo Pharmaceutical, ElvalHalcor, Eunice Energy Group, Ernst & Young, HELLENiQ Energy, Lamda Development, Metlen Energy and Metals, Motor Oil, OTE Group, Pfizer, ΔΕΗ και Titan Greece.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα https://platform.rebraingreece.gr, όπου είναι αναρτημένες οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας των εταιριών, οι οποίες συμμετέχουν στην εκδήλωση.
Σημειώνεται ότι ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2025 στο Λονδίνο.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την προσέλκυση Ελλήνων του εξωτερικού, προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα μας, έχει προγραμματιστεί για τις 14 Δεκεμβρίου 2024 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας» από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στα πρότυπα του επιτυχημένου θεσμού που εφαρμόζεται στη χώρα μας επί σειρά ετών. Αυτή είναι η πρώτη – αυτού του χαρακτήρα – εκδήλωση που πραγματοποιείται στο εξωτερικό και συνδιοργανώνεται και με τη συνδρομή του Υπουργείου Εξωτερικών. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν περισσότερες από 40 κορυφαίες εταιρίες.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο