Πυροβολισμός 16χρονου στο κεφάλι: Οι ποινές που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός – Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

Οι ποινές που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός

Οργισμένος εμφανίστηκε ο πατέρας του 16χρονου Ρομά που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, αφότου δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι από αστυνομικό τα ξημερώματα της Δευτέρας. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού ανέφερε πως «η ανάληψη της υπερασπιστικής ευθύνης σε μια τέτοια υπόθεση είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα».

Οι ποινές που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός

«Για να αναλάβω τον αστυνομικό, είδα την προσωπικότητα αυτού. Κατηγορείται για ένα από τα μεγαλύτερα αδικήματα, την απόπειρα αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής. Με τον νέο νόμο ο αστυνομικός, αντιμετωπίζει από ένα μέχρι δεκαπέντε χρόνια φυλάκισης».

Ο Αλέξης Κούγιας μάλιστα εξήγησε ότι «είναι πολύ διαφορετικό να είναι ένα παιδί που περπατάει στο δρόμο και πάει στο σπίτι του και το πυροβολεί ένας αδίστακτος αστυνομικός και του λέει σταμάτα και αυτός δε σταματάει και είναι εντελώς διαφορετικό ένα παιδί 16 ετών ο οποίος έχει πάει προηγουμένως σε ένα πρατήριο, του βάζει βενζίνη ένας φουκαράς που δουλεύει όλη τη νύχτα για 20 ευρώ και αυτός τον κοροϊδεύει με μια θρασύτητα, φεύγει, τα 20 ευρώ θα τα πληρώσει πιθανώς ο φουκαράς. Οι αστυνομικοί είναι εκεί για να εφαρμόσουν τον νόμο. Όταν λοιπόν κάποιος κλέβει με αυτόν τον τρόπο, έχουν την υποχρέωση να τον συλλάβουν».

Αναφέρθηκε και στο θέμα του πυροβολισμού σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Με τη μηχανή με 140-150 χιλιόμετρα, ο εντολέας μου που ήταν συνεπιβάτης, προσπαθεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο. Εκεί έγινε και το λάθος. Αν ο άνθρωπος αυτός, πήγε έκλεψε τη βενζίνη και πήγαινε να κάνει μία ληστεία, ήταν ένας επικίνδυνος κακοποιός, δεν έπρεπε να αποτρέψουν αυτή την πράξη;»

Τι δήλωσε ο πατέρας

Ο πατέρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως πράγματι, ο γιος του ανέπτυξε ταχύτητα αντί να σταματήσει στο σήμα των αστυνομικών, ωστόσο τονίζει ότι υπήρχαν κι άλλοι τρόποι να τον σταματήσουν καθώς είδαν ότι πρόκειται για ένα παιδί. Για την κατάσταση υγείας του γιου του είπε ότι παραμένει στα ίδια και συνεχίζει να κινδυνεύει η ζωή του.

Σχετικά με τους χειρισμούς που έκανε με το αυτοκίνητο ο 16χρονος, ο πατέρας του σημειώνει ότι από το υλικό από τις κάμερες φαίνεται πως μόλις πέρασε από το πρατήριο έκανε στροφή 180 μοιρών. «Τον ακολούθησαν δύο μηχανάκια και ανέβασε ταχύτητα. Συμφωνώ. Υπήρχαν, όμως, χιλιάδες άλλοι τρόποι να τον σταματήσουν.»

Σε απάντηση στις δηλώσεις του συνηγόρου του αστυνομικού Αλέξη Κούγια ότι ο αστυνομικός έχει παιδιά ο πατέρας του 16χρονου είπε: «Όταν πυροβόλησε το δικό μου το παιδί, σκέφτηκε τα δικά του παιδιά;»

Πρόεδρος ομοσπονδίας Ρομά: Σταματήστε τα επεισόδια
Έκκληση απηύθυνε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ρομά «Μέγας Αλέξανδρος» Παναγιώτης Σαμπάνης προς τους διαμαρτυρόμενους για τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό να σταματήσουν τα επεισόδια.

Όπως τόνισε: «Στόχος μας είναι να κάνουμε μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας. Σήμερα είναι ήρεμα τα πράγματα. Ήμασταν σε διαβούλευση με τα τοπικά σωματεία να σταματήσουν τα επεισόδια. Αυτό κάνει κακό και στο παιδί και στην οικογένεια.»

Όπως είπε, η κατάσταση του 16χρονου είναι κρίσιμη. «Μόνο ένα θαύμα θα σώσει το παιδί. Η κατάστασή του είναι δύσκολη», επεσήμανε. «Αυτή τη στιγμή εμείς ηρεμούμε τον κόσμο να μην ξαναγίνουν αυτά», ανέφερε.

Οι διάλογοι από το περιστατικό
Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η επικοινωνία της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων μετά τους πυροβολισμούς και την καταδίωξη του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του στο κεφάλι από πυροβολισμό αστυνομικού.

Στις συνομιλίες που δημοσιεύθηκαν δεν γίνεται πουθενά λόγος από την ομάδα ΔΙΑΣ για τους πυροβολισμούς προς το όχημα. Από τους αστυνομικούς αναφέρεται ότι, μετά τα 2,5 λεπτά που διήρκεσε η καταδίωξη, ο οδηγός του οχήματος δε συνεργάζεται και δεν υπακούει στις εντολές τους, χωρίς ωστόσο να έχουν πει ότι έχουν πυροβολήσει εναντίον του.

Μάλιστα, στο τέλος της συνομιλίας, ένας αστυνομικός αναφέρει ότι ο οδηγός είναι νεκρός. Επίσης, σε αυτές τις συνομιλίες, δεν γίνεται πουθενά λόγος για κλήση ασθενοφόρου στο σημείο όπου είχε καταλήξει το αυτοκίνητο του 16χρονου.

ethnos/ scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί