Πρώτο τετ α τετ Μητσοτάκη Κασσελάκη με…πολύ αμηχανία και “διαπληκτισμό”, vid

Σε λίγες ημέρες ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντήσει και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στη Βουλή.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη από την εκλογή του δεύτερου στην Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός ευχήθηκε «καλή αρχή» στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο άνδρες…διαφώνησαν μπροστά στις κάμερες για την ψήφο των αποδήμων.

Αναλυτικά ο διάλογος, με το κλίμα να είναι ελαφρώς ηλεκτρισμένο:

Μητσοτάκης: Καλημέρα και καλό μήνα και συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Προσαρμοστήκατε στους καινούριους χώρους;

Κασσελάκης: Στη Βουλή όχι ακόμα αλλά μια μέρα εύχομαι πλήρως. Στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα και στην Ελλάδα. Οπως ξέρετε έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνική ευθύνη είναι εθνικό στοίχημα οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους σε μια χώρα με ισονομία και ισοπολιτεία. 

Μητσοτάκης: Έχουμε κάνει μια καλή αρχή με το νομοσχέδιο το οποίο δίνει την δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Νομίζω ότι σε αυτό έχουμε ένα εθνικό χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες. 

Κασσελάκης: Είναι δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς ώστε να μπορούν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας.

Μητσοτάκης: Ο εκλογικός νόμος είναι καθορισμένος και το πρόσθετο δικαίωμα του εκλέγεσθαι το έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Φαντάζομαι αυτό ανάμεσα σε πολλά άλλα θα το συζητήσουμε. 

Κασσελάκης: Στο εξωτερικό δεν το έχει. 

Θυμίζουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11 θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή το νομοσχέδιο για την επιλογή των διοικήσεων δημόσιων οργανισμών.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί