Πρώτη φορά στην Ελλάδα από πολιτικό! Η αλήθεια για τα επιδόματα από τον Κ. Κυρανάκη, vid

Κάλεσε δημοσιογράφο που διαφωνούσε μαζί του και ξεκαθάρισε τα πράγματα για την δημιουργική εργασία κόντρα στην εξάρτηση από το Κράτος...

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης βρέθηκε, μετά από δική του πρόσκληση, με την δημοσιογράφο Αθηναϊδα Νέγκα στο πολιτικό podcast “Άσυλο Ιδεών” για την εργασία και τα επιδόματα στην Ελλάδα.

Για πρώτη φορά πολιτικός στην Ελλάδα προσκαλεί αυτούς με τους οποίους διαφωνεί, κάτι που αν μη τι άλλο συνιστά ευχάριστη καινοτομία.

Ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε στην κα Νέγκα, η οποία είχε διαφωνήσει μαζί του, πως η κριτική του στην «πολιτική των επιδομάτων» δεν απευθύνεται στον εργαζόμενο:

«Αυτό που είπα και το πιστεύω πάρα πολύ, είναι ότι όταν υπάρχει μία συμπεριφορά, η οποία είναι επαναλαμβανόμενη, κάθε μήνα εδώ και πάρα πολύ καιρό, αυτό γίνεται συνήθεια.

Χωρίς να φταίνε οι επιχειρήσεις, χωρίς να φταίνε οι εργαζόμενοι, βλέπουμε ότι τους τελευταίους μήνες, χωρίς να υπάρχει προοπτική εξόδου, ο κόσμος και ειδικά οι καταστηματάρχες με ρωτούσαν ‘πότε θα ανοίξουμε’.

Άρα λοιπόν ο κόσμος, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στην δουλειά του, ο κόσμος, ο οποίος θέλει να έχει τον μισθό του και όχι ένα επίδομα, να μην είναι συνεχώς εξαρτώμενος από ένα κρατικό επίδομα, θέλει να επιστρέψει στο μαγαζί του, στην εταιρεία, στην οποία εργάζεται, θέλει να έχει την οικονομική του ανεξαρτησία».

«Όπου υπάρχει εργατική εκμετάλλευση είναι απαράδεκτο. Ο λόγος που ερέθισε αυτό που είπα, είναι διότι αποδόθηκε ψευδώς. Μετέδωσαν πως είπα: ‘Καλόμαθαν οι Έλληνες στα επιδόματα’. Αυτό δεν το είπα ποτέ και ούτε το πιστεύω. Αυτό που πιστεύω είναι ότι οι άνθρωποι που θέλουν να επιστρέψουν στην δουλειά τους, οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν βαρεθεί να κάθονται, περιμένοντας ένα κρατικό επίδομα στο τέλους του μήνα, θέλουν να επιστρέψουν σε αυτό που τους κάνει να αισθάνονται δημιουργικοί.

Το πιο βασικό πολιτικό επιχείρημα είναι πως πρέπει να ανοίξει η Αγορά και να επιστρέψει ο κόσμος που θέλει να αισθάνεται δημιουργικός στην δουλειά του», συμπλήρωσε και συνέχισε:

«Δεν είναι τιμωρία, να επιστρέφει κάποιος σε αυτό που κάνει ώστε να έχει εισόδημα. Κάποιοι άνθρωποι αγαπούν την δουλειά τους. Κάποιοι άλλοι μπορεί να μην αισθάνονται ότι κάνουν την δουλειά των ονείρων τους. Σε κάθε περίπτωση το προτιμούν από το να κάθονται στο σπίτι».

«Η Ελλάδα είναι ένα καράβι που προχωράει. Κάποιοι τραβάνε κουπί, κάποιοι όχι. Αν αυτοί που τραβάνε κουπί με την δουλειά τους, με τον κόπο τους, με τον μόχθο τους, δουν πως υπάρχουν κάποιοι που δεν δουλεύουν αλλά έχουν προνόμια, αλλάζουν καράβι. Έτσι συνέβη με πολλούς Έλληνες που άλλαξαν χώρα. Πρέπει λοιπόν να δώσουμε κίνητρα σε όλους (εργαζομένους και εργοδότες), ώστε να αγαπήσουν την δουλειά τους και το αντικείμενό τους και έτσι να μπορούν να προσφέρουν στο σύνολο», υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί