Προτείνουν «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ»!!! Ποιόν θέλουν για ΕΠΟΜΕΝΟ πρωθυπουργό της Ελλάδας;;;

Μπαίνουν τα υλικά στην κατσαρόλα και μαγειρεύεται η επόμενη μέρα μετά την πανδημία...

Μετά το τέλος της πανδημίας η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει σε εποχές Μνημονίων!

Ο Γ. Στουρνάρας σε άρθρο του στην «Καθημερινή» δείχνει το τι αναμένεται να έρθει στην χώρα μας από το 2023, με μνημόνια και ακραία λιτότητα.

Ο νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι υπέρ της επιστροφής σε συνθήκες σκληρής λιτότητας με την υποχρέωση να πετυχαίνει η χώρα μας πρωτογενή πλεονάσματα 2% από το 2023, χρονιά που σηματοδοτεί την κανονικότητα για την οικονομία.

Ειδικότερα, επιχειρηματολογεί υπέρ της ανάγκης επιστροφής στα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα, ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέος, καθώς οι «παράγοντες που το καθιστούν ανθεκτικό σε αρνητικές διαταραχές θα αποδυναμωθούν σταδιακά σε δέκα χρόνια, παρά την αναμενόμενη αποκλιμάκωση ως ποσοστού του ΑΕΠ».

Ο Γ.Στουρνάρας υπογραμμίζει ότι υπό το βάρος του επί πλέον δανεισμού την περίοδο της πανδημίας έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια χαλάρωσης των συμπεφωνημένων στόχων για μόνιμα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2% του ΑΠΕ.

«Η χώρα θα πρέπει να επανέλθει στην προ πανδημία υγιή δημοσιονομική της θέση ώστε να μην ακυρωθούν οι θυσίες της δημοσιονομικής προσαρμογής που συντελέστηκε την προηγούμενη δεκαετία προς όφελος των επόμενων γενών», καταλήγει στο άρθρο του που ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή της χώρας στην περιοχή των Μνημονίων με πλεονάσματα-θηλιά που υπονομέυουν το εισόδημα των πολιτών.

Όλα αυτά θα μπορέσει να τα επιβάλλει ο Μητσοτάκης ή καλύτερα μία κυβέρνηση ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ στηριζόμενη από όλα τα κόμματα (σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση), μέσω μία ιδιότυπης συγκυβέρνησης, η οποία προωθείται πολύ τον τελευταίο καιρό;;; ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;;;

Διαβάστε το απόσπασμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ»:

ΦΩΤΟ intime/pixabay

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί