155 συλλήψεις
Μετά από πολύμηνη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, τάζοντάς τους κρατικά επιδόματα όπως το Market και το Fuel Pass.
155 άτομα συνελήφθησαν, εκ των οποίων τα 20 με 25 ανήκουν στον ηγετικό πυρήνα της συμμορίας.
Πρόκειται για Ρομά, με έναν από τους συλληφθέντες μάλιστα να έχει και ποινικό παρελθόν, εμπλεκόμενος στη δολοφονία του 8χρονου αγοριού, πριν λίγες ημέρες, στο Ζεφύρι.
Η δράση τους
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μέλη της σπείρας έπαιρναν τηλέφωνο επιχειρήσεις και ιδιώτες παριστάνοντας είτε τους υποψήφιους αγοραστές προϊόντων που εντόπιζαν διαδικτυακά, είτε τους δημοσίους υπαλλήλους, είτε θέλοντας να δώσουν κάποιο από τα κρατικά επιδόματα.
Εξαπατώντας τα θύματά τους, αποσπούσαν τα usernames και τα passwords των καταναλωτών αποκτώντας πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αποσπώντας χρηματικά ποσά, με τη συνολική τους λεία να φτάνει τα 6.000.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ: MEGA, photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Βροχή” οι παραιτήσεις λόγω Έπστιν: Παραιτήθηκε γνωστή Νορβηγή διπλωμάτης
- Τα λαχανικά που μπορείτε να φυτέψετε τον Φεβρουάριο και να “πιάσουν”
- Λύθηκε μυστήριο 150 ετών με τον “Πράσινο Ποταμό” στη Γιούτα που έρεε προς τα πάνω, σε υψόμετρο χιλιάδων μέτρων
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίσθηκε ο αντιπολιτευόμενος Χουάν Πάμπλο Γκουανίπα, σύμμαχος της Ματσάδο
- Χαμένο δαχτυλίδι βρέθηκε θαμμένο μετά από 44 χρόνια σε παραλία του Μισισιπή, vid
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Κυβερνητική κρίση στη Βρετανία – Παραιτήθηκε ο προσωπάρχης του Στάρμερ
- Μεγάλη φωτιά σε κτίριο στο κέντρο του Βόλου
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σοκαριστική πτώση για την Αμερικανίδα σκιέρ Λίντσεϊ Βον, vid
- Σπάνια πάθηση προκαλεί “κυριολεκτικά” αλλεργία στο κρύο
- Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εμπρησμού στα Χανιά – Συνελήφθησαν 3 άτομα









