Πως θα χρησιμοποιούν οι μαθητές τις μάσκες στα σχολεία;

Για το θέμα της προαιρετικής χρήσης της μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία, ρωτήθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος ερωτώμενος για το αν η εισήγηση για προαιρετική χρήση της, μπορεί να φέρει ανάρμοστες συμπεριφορές και bullying εις βάρος των παιδιών που θα την φορούν από αυτά που δεν θα φορούν μάσκες, απάντησε πως το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και ότι χρειάζεται και η βοήθεια των εκπαιδευτικών στην διαδικασία.


«Οπωσδήποτε δεν θέλουμε να λειτουργήσει κανένα από τα μέτρα προσωπικής προστασίας που δίνουμε σαν οδηγία στο κοινό σαν αφορμή για στίγμα, για διάκριση, ούτε για bullying στο σχολείο βεβαίως. Η τήρηση αυτού εξαρτάται βέβαια και από τη βοήθεια των εκπαιδευτικών στη διαδικασία αυτή» απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. «Η προαιρετική χρήση της μάσκας έχει γίνει για τα σχολικά λεωφορεία, όχι για το περιβάλλον του σχολείου. Και είχε γίνει με αφορμή την πιθανότητα να εκτεθούν κάποιες ευπαθείς ομάδες που αφορούσαν οδηγούς και συνοδούς των παιδιών στα σχολικά λεωφορεία» σημείωσε.

«Θεωρώ ότι είναι σημαντικό το θέμα. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην Επιτροπή, να συζητηθεί και αυτή η διάστασή του. Δεν θεωρήσαμε ποτέ ότι κάποια από τα μέτρα που θα προτείνουμε, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αντίθετα με τον τρόπο που αναφέρει. Αλλά δεν έχουμε εισηγηθεί τέτοιο μέτρο μέσα στα σχολεία. Έχουμε εισηγηθεί μέτρο προαιρετικής χρήσης μάσκας στα σχολικά λεωφορεία», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί