Πέθανε ο πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας

Πέθανε ο πρώην Υπουργός και πρώην βουλευτής Ιωαννίνων, Αντώνης Φούσας, όπως έγινε γνωστό από τους συγγενείς του.

Η είδηση αιφνιδίασε την τοπική κοινωνία καθώς ο Αντώνης Φούσας -παρότι είχε αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική- παρέμενε ιδιαίτερα αγαπητός.

Σύμφωνα με το epiruspost, ο Αντώνης Φούσας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ρεπετίστα του Δήμου Άνω Καλαμά Ιωαννίνων. Είναι έγγαμος με την Ελένη Φούσα (Γεροντολόγο – Ψυχολόγο) και πατέρας δύο παιδιών. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Πωγωνιανής (για 5 χρόνια) και μετά, το τελευταίο έτος, στην Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, απ’ όπου έλαβε και το απολυτήριο. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Είναι δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω) και ασχολείται ειδικότερα με την Ποινική Δικηγορία (χειρίστηκε ιδιαίτερα σοβαρές ποινικές υποθέσεις, με γενικότερο ενδιαφέρον και αντίκτυπο).


Μετά την πτώση της επταετίας, το 1974, υπέβαλε πρώτος, ως νέος τότε δικηγόρος, μήνυση κατά των πρωταιτίων του πραξικοπήματος και των αυτουργών για τα πρώτα θύματα κατά την 21-4-1967 (Β. Πεσλή κ.λ.π.) και καταδικάστηκαν οι υπεύθυνοι. Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας (1974) ασχολήθηκε συστηματικά με τη δικηγορία του, και παράλληλα και με τα προβλήματα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ηπείρου και γενικότερα της χώρας μας.

Ο Αντώνης Φούσας διετέλεσε Υπουργός:
α) Στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση του Προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννη Γρίβα (1989).

β) Στην Οικουμενική Κυβέρνηση του Καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα (1989-1990) και

γ) Στην Κυβέρνηση Προσωπικοτήτων, επίσης, του Καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα (1990).

Βουλευτής:
α) Εκλέχτηκε βουλευτής το 1993 με το Κόμμα της Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων.

β) Εκλέχτηκε επίσης βουλευτής το 1996 με τη Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων

γ) Εκλέχτηκε, ομοίως βουλευτής το 2004 με τη ΝΔ στο Νομό Ιωαννίνων.

(φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί