Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων στο Facebook, οι βιολόγοι Μάνθος Πάνου και Σπύρος Γκέλης δημοσίευσαν μία πρωτοποριακή μελέτη στην οποία περιγράφονται «5 νέα γένη και 9 νέα είδη κυανοβακτηρίων από διάφορα περιβάλλοντα από όλη την Ευρώπη (από λίμνες της Εσθονίας και χερσαία σπήλαια της Ελλάδας, μέχρι αγχίαλα σπήλαια των Καναρίων Νήσων και βραχώδεις παραλίες της Ρόδου)».
Και συνεχίζει η ανάρτηση: «Η ερευνητική ομάδα θέλησε να τιμήσει, μέσω της ονοματοδοσίας, την μνήμη των:
Ιωάννης Δ. Παντής (1957-2017), Έλληνας Βιολόγος πανεπιστημιακός καθηγητής #Οικολογίας, του οποίου η πρωτοπόρος εργασία συνέβαλε σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και διαχείριση οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένων των παράκτιων περιοχών, στην Ελλάδα (είδος Stenomitos pantisii )
Παύλος Φύσσας (1979-2013) Έλληνας μουσικός και ακτιβιστής, δολοφονήθηκε από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή (είδος Speos fyssasii).
Ζαχαρίας (Ζακ) Κωστόπουλος (1985-2018) Έλληνας LGBTQI + και HIV ακτιβιστής, και drag queen, γνωστή και ως Zackie Oh (είδος: Iphianassa zackieohae)» αναφέρεται.
Ο υποψήφιος διδάκτωρ Μάνθος Πάνου αναφέρθηκε και εκείνος στην ιδιαίτερη ονοματοδοσία που έγινε στα βακτήρια γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της εργασίας, αν όχι το πιο σημαντικό, είναι ότι αποφασίσαμε να ονοματίσουμε δύο νέα για την επιστήμη είδη προς τιμήν του Παύλου Φύσσα, δολοφονημένου από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή αυγή και του Ζακ Κωστόπουλου/ZackieOh, δύο από τα θύματα μιας παρακμάζουσας κοινωνίας με εμφανής έλλειψη αξιών. Aπό σήμερα τα είδη Speos fyssasii και Iphianassa zackieohae θα κουβαλάνε τα όνοματά του Παύλου και Ζακ/Ζάκι για πάντα (και) στην επιστήμη. #ΣιγαΜηΦοβηθω».
(newsit)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απειλεί με «πολύ σκληρό» πλήγμα το Ιράν ο Τραμπ
- Αίτημα για σύγκληση της ελληνικής Βουλής μετά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα
- Πήρε φόρα ο Τραμπ! Τι δήλωσε τώρα για την Κολομβία μετά την σύλληψη Μαδούρο
- Τουρκάλα tiktoker αναρωτιέται: “Θεέ μου γιατί μου λείπει η Θεσσαλονίκη…”, vid
- Ο Πιρς Μπρόσναν ομολογεί πως η ελπίδα του είναι στον Ιησού
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Ιανουαρίου
- Το σχόλιο Μεντβέντεφ για όσα έκανε ο Τραμπ στη Βενεζουέλα: «Αυτό δεν το αρνείται κανείς»
- Για πόσο θα μπορεί ακόμα ο Ζελένσκι να είναι πρόεδρος της Ουκρανίας;
- Ένα δακτυλικό αποτύπωμα 2.000 ετών ίσως λύσει το μυστήριο του παλαιότερου ξύλινου σκάφους της Σκανδιναβίας
- ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις Συχνότητες του FIR Αθηνών









