«Παράθυρο» για άνοιγμα μιας σειράς δραστηριοτήτων νωρίτερα από τον Ιόνιο

«Έχει γίνει μία πολύ προσεκτική προσέγγιση του ανοίγματος. Ξεκινούμε με το 10%, μείγμα επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου και υπηρεσιών ώστε να δούμε τα προβλήματα εκεί που θα ανακύψουν.

Θα παρακολουθήσουμε καθημερινά και σαφώς θα διορθώσουμε πράγματα.

Ταυτόχρονα, δίνουμε το χρόνο στους ειδικούς επιστήμονες να μελετήσουν τις επιπτώσεις επάνω στη διασπορά του ιού.

Είναι ένα μικρότερο πρώτο βήμα για να ακολουθήσει ένα μεγαλύτερο τη Δευτέρα 11 Μαΐου, εκεί που ανοίγει το 35% της αγοράς», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή του Ηλία Σιακαντάρη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

«Δεν υπάρχει εγχειρίδιο καλής επανεκκίνησης μετά από μία τέτοια υγιειονομική κρίση στην παγκόσμια βιβλιογραφία. Γράφουμε αυτήν την ιστορία τώρα. Αναπτύσσουμε την επανεκκίνηση με σταδιακό βηματισμό και επανελέγχουμε το κάθε μας βήμα ενώ προχωράμε», πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι «το στοίχημα και η πρόκληση είναι το πώς θα επιταχύνουμε τον βηματισμό για να μπορέσουμε να τρέξουμε. Ένα μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών μας είδε μείωση του εισοδήματος του.

Αν τηρήσουμε τα μέτρα και μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε με τον σωστό τρόπο και αρχίσουμε να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας, θα μπορέσουμε να καλύψουμε ένα κενό από την απώλεια που είχαμε στο παρελθόν. Θα δούμε μία μείωση του τζίρου, δεν θα είμαστε στην προ κρίσης εποχή σε επίπεδο τζίρου αλλά εάν τα βήματά μας είναι σωστά, δεν θα έχουμε πισωγύρισμα.

Ακολουθώντας τους κανόνες λειτουργίας, θα προχωρήσουμε έτσι όπως το έχουμε σχεδιάσει.

Εάν κάτι πάει στραβά, μπορεί να επιβραδύνουμε. Αν τυχόν δούμε ότι υπάρχει επιδείνωση και οι επιδημιολόγοι κρίνουν ότι πρέπει να πάμε με μικρότερο βαθμό… αν τυχόν δουν ότι υπάρχει θέμα θα μπορούσαν να πουν την Δευτέρα 11 του μηνός να μην ανοίξει όλη η αγορά, να ανοίξει ένα μικρότερο τμήμα ώστε να ελεγχθεί καλύτερα.

Αν δούμε ότι όλα πάνε καλά, μπορεί δραστηριότητες που έχουμε πει ότι θα ανοίξουν τον Ιούνιο, να έρθουν νωρίτερα. Μέσα στην εβδομάδα θα γνωρίζουμε το αποτύπωμα της πρώτης επανεκκίνησης».

(protothema – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί