Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης «ανακοινώθηκε απαλλαγή για τα σκάφη μέχρι 7 μέτρα, ουσιαστικά δεν μιλάμε για σκάφη πολυτελείας, μέσα σε αυτά υπάρχει και η κατηγορία των ερασιτεχνών αλιέων. Εδώ έχουμε και αναδρομική εφαρμογή για τα τελευταία χρόνια, από το 2020 μέχρι το 2023, δηλαδή όσοι έχουνε πληρώσει φόρο θα τους επιστραφεί. Επειδή τυχαίνει να το γνωρίζω, είναι από αυτά τα οποία, προφανώς τυπικά, περνάνε από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αλλά είναι αυτό που λέμε μια προσωπική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, που είναι αποτέλεσμα των πολλών θετικών που κάνουν οι περιοδείες».
Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, στο ραδιόφωνο του Σκάι και στον Άρη Πορτοσάλτε, ο πρωθυπουργός δεν είναι κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, γυρίζει όλη την Ελλάδα, και ακούει τα προβλήματα των πολιτών και «μπορεί να μην έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, αλλά το συγκεκριμένο είναι από αυτά τα οποία του μεταφέρθηκαν και ο ίδιος επενέβη να αλλάξει».
Ο κ. Μαρινάκης είπε ακόμα: «Ούτε εγώ έχω βάρκα, ούτε μέχρι 7 μέτρα, ούτε πάνω από 7 μέτρα. Γιατί αυτό έχει και λογική και δεν θα γινόταν κάτι αν δεν είχε λογική, γιατί αναφερόμαστε ουσιαστικά σε φόρους οι οποίοι εξυπηρετούν σκοπούς αναψυχής ή αναφέρονται σε πολυτελή διαβίωση. Τίποτα εκ των δύο δεν συνδέονται με τη συγκεκριμένη περίπτωση, άρα ήτανε παράλογο που περιλαμβανόταν όλα αυτά τα χρόνια αυτός ο φόρος. Περιλαμβανόταν σε αυτό το φόρο και αυτή η κατηγορία των σκαφών μέχρι 7 μέτρα και ορθώς ουσιαστικά απαλλάσσονται οι άνθρωποι αυτοί και θα τους επιστρέφουν τα χρήματα».
Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την φορολόγηση και την παλαιότητα των σκαφών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα διαβιβάσει το αίτημα σε μία λογική εξορθολογισμού διάφορων φορολογικών συντελεστών, σημειώνοντας ότι η φορολογική απαλλαγή των σκαφών μέχρι 7 μέτρα, είναι ο 61ος φόρος που μειώνεται ή καταργείται από την κυβέρνηση της ΝΔ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απόκοσμες εικόνες: Κύμα σκόνης από την έρημο “έπνιξε” το Ισραήλ – Καύσωνας χειμωνιάτικα αναμένεται τη Δευτέρα
- Βρετανία: Πρόστιμο 150 ευρώ σε γυναίκα που πάρκαρε στο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες
- Άννα Καραμανλή από Καστοριά: Η πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο του θρησκευτικού τουρισμού
- Οι διαστημικές πτήσεις μπορούν να αλλάξουν τη θέση του ανθρώπινου εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα μελέτη
- Ο Όρμπαν… ευχαρίστησε τον Ζελένσκι μετά τη δημόσια προσβολή εναντίον του, vid
- Εγκεφαλικά εμφυτεύματα: Η «ευρωπαϊκή απάντηση» στον Μασκ φέρνει εξελίξεις
- Τσέχικο Τεχνικό Πανεπιστήμιο: Αυτή είναι η πρώτη σχολή μηχανικών στον κόσμο που ιδρύθηκε πριν από 300 χρόνια
- Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και αναθεώρηση του Συντάγματος στο “μικροσκόπιο” της ΓΣ της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών
- “Θέλω απλά να πάρω τη μπάλα” – To ξεκαρδιστικό βίντεο σκύλου με γάτα
- Ζελένσκι: Η αλλαγή διαπραγματευτή από τη Ρωσία έχει ως στόχο την αναβολή οποιωνδήποτε αποφάσεων
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΔΥΠΑ
ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΚΡΕΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΗ









