Προτεραιότητα της Περιφέρειας στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, είναι η κατασκευή έργων ύδρευσης και η παροχή ποιοτικού και επαρκούς νερού στους πολίτες και τους τουρίστες μας, τόνισε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, στη διαβούλευση για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου στον τομέα του πόσιμου νερού της Περιφέρειας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με πρωτοβουλία του γεν. γραμματέα Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώση.
Στη διαβούλευση συμμετείχαν η πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, Θ. Βαρβαρίγου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ και ο αναπληρωτής του Χ. Σαχίνης και Α. Τόσιος, ο πρόεδρος της ΜΟΔ Γ. Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης ΔΕΥΑ Γ. Μαρινάκης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων Αυτοδιοίκησης.
Στην παρέμβασή του ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης, υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού και συμπληρωματικότητας των χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ 2021-2027-Ίδιοι Πόροι, Εθνικό ΠΔΕ, Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης κλπ) της επόμενης περιόδου, στην κατεύθυνση εξασφάλισης της λειτουργίας των έργων ύδρευσης στο σύνολο της Περιφέρειας Αττικής.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, «βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο», για παρεμβάσεις στον τομέα της ύδρευσης, με μεγαλύτερο όλων το έργο της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της νήσου Αίγινας μήκους 14 χλμ περίπου και προϋπολογισμού άνω των 20 εκ. ευρώ. Ανέφερε ότι κατασκευάζεται υπό την εποπτεία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων και θα ολοκληρωθεί σύντομα, εξασφαλίζοντας κατάλληλο και επαρκές πόσιμο νερό στο νησί της Αίγινας.
Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, υπογράμμισε πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν ολοκληρώσει μια καταρχήν καταγραφή των αναγκών της Περιφέρειας σε έργα ύδρευσης. Με την αξιοποίηση της εξαιρετικής συνεργασίας αλλά και εμπειρίας της ΕΥΔΑΠ, θα καταρτιστεί ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο κατασκευής έργων υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης στα νησιά της Αττικής, όπου υπάρχει κενό, πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο