Οικονόμου: “Τσίπρας προτείνει ανεδαφικές λύσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα”

«Δύο εικόνες παρουσιάζουν τη χαοτική διαφορά ανάμεσα στο σήμερα το 2023 και την περίοδο που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015-2019» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η πρώτη από την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τον επικεφαλής του Eurogroup, να έρχεται στην Αθήνα να συγκρούεται με τον τότε πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών και να προειδοποιεί για τις συνέπειες που επιφυλάσσει στη χώρα μας η πολιτική των πειραματισμών της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και αμέσως μετά να επιβεβαιώνεται με το τρίτο αχρείαστο και δυσβάσταχτο μνημόνιο.

Η δεύτερη εικόνα έρχεται από την προχθεσινή εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών στην οποία μίλησε ο πρόεδρος του Eurogroup. Εκεί που εξήρε την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι πρέπει να είναι υπερήφανη για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στον ελληνικό λαό επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει σήμερα από τα υψηλότερα επίπεδα στην ανάπτυξη και από τα χαμηλότερα στον πληθωρισμό. Επισημαίνοντας και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χώρα μας θα κατακτήσει σύντομα την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα κι ότι αυτό θα συμβεί γιατί όπως είπε η δουλειά της κυβέρνησης έχει φέρει την πατρίδα μας έως αυτό το σημείο», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Υπογράμμισε ότι «το 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα την υπερχρεωμένη χώρα της μνημονιακής περιόδου στο διάστημα 2015-2019, δε θυμίζει σε τίποτα τη χώρα που έκλεισαν οι τράπεζες, τη χώρα με τα capital controls, την αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων. Τη χώρα που εμφάνιζε μηδενική ανάπτυξη αλλά και χαμηλή διεθνή αξιοπιστία».

Αναφέρθηκε ακολούθως στις 12 αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας και στη δυναμική που έχει η χώρα να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023 με μια σταθερή κυβέρνηση.

«Μέσα σε τέσσερα χρόνια έχουμε εκτινάξει την παραγωγικότητα, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές. Το εθνικό προϊόν επανέρχεται φέτος στα επίπεδα του 2010 ενώ το 2022 μας βρίσκει με τη δεύτερη υψηλότερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη», πρόσθεσε.

«Το κεκτημένο της ανάπτυξης το μετατρέπουμε άμεσα σε κοινωνικό κεκτημένο. Για τους πολίτες. Για όλους. Μειώνοντας τους φόρους, αυξάνοντας τους μισθούς, ενισχύοντας τους πιο αδύναμους», υπογράμμισε.

Επεσήμανε ακόμη ότι «μπήκε από χθες Τετάρτη σε εφαρμογή το «Καλάθι του Πάσχα» που περιλαμβάνει μια σειρά από καινούργια αγαθά και εκτιμάται ότι παρά την αρχική ανησυχία για μεγάλη αύξηση στα προϊόντα που αφορούν στην κατανάλωση των ημερών του Πάσχα, όσα μπαίνουν στο καλάθι θα βοηθήσουν έτσι ώστε οι τιμές να διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα. Παράλληλα συνεχίζονται, μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, το «Καλάθι της Σαρακοστής» με νηστίσιμα προϊόντα, καθώς και το «Καλάθι των Νονών» με παιχνίδια και λαμπάδες. Και όλα αυτά επιπλέον του αρχικού «καλαθιού» που διανύει ήδη την 23η εβδομάδα εφαρμογής, με θετικά αποτελέσματα για τους καταναλωτές».

Αναλυτικά ανέφερε ότι «με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, στο 89,95% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές και η μέση τιμή μειώθηκε 1,5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (ήταν στα 127,22 ευρώ και διαμορφώθηκε στα 125,31). Ειδικότερα, από το σύνολο 1.134 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι κοινά και είναι απολύτως συγκρίσιμα: στα 78 (6,88%), η τιμή μειώθηκε, στα 942 (περίπου 84%), η τιμή παρέμεινε σταθερή και σε 114 (περίπου 10%), η τιμή αυξήθηκε».

Υπογράμμισε δε ότι συνεχίζονται οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πέρασε στη συνέχεια στο μεγάλο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους επισημαίνοντας πως «ο κ. Τσίπρας με τις υποσχέσεις που μοίρασε, άρχισε να λανσάρει και πάλι το σύνθημα «χαρίζω σπίτια, χαρίζω οικόπεδα». Επαναλαμβάνει ουσιαστικά όσα έλεγε και το 2014 όταν τελικά το διάστημα 2015-2019 έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Προτείνει ανεδαφικές λύσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και εμπαίζει την κοινωνία για ένα ζήτημα ιδιαιτέρως σοβαρό όπως όταν έταζε την περιβόητη Σεισάχθεια και τελικά ο κ. Τσίπρας από νέος Σόλωνας κατέληξε να γίνει ο μεγαλύτερος φορομπήχτης στην ιστορία του ελληνισμού».

Έκανε στο σημείο αυτό όπως είπε τρεις βασικές παρατηρήσεις σε σχέση με την προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παίξει με την αγωνία των πολιτών όσον αφορά τις δανειακές τους υποχρεώσεις. Είπε ότι κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τον κ. Τσίπρα ό,τι και να λέει, ότι όσα υπόσχεται σήμερα είναι παντελώς αντιφατικά και ανεφάρμοστα καθώς και ενώ διαλύει με τις προτάσεις του κάθε κουλτούρα πληρωμών και θέτει σε κίνδυνο για μια ακόμα φορά τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα ουσιαστικά δεν προσφέρει διέξοδο στους δανειολήπτες ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους. Τόνισε επίσης ότι απέναντι στο εμπόριο ελπίδας η κυβέρνηση απαντά με τις πολιτικές της.

Πριν ολοκληρώσει την εισαγωγική τοποθέτησή του ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στους 36.000 διαδραστικούς πίνακες που ξεκίνησαν να παραδίδονται σε όλα τα σχολεία της χώρας και έκλεισε με ένα σχόλιο για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος. «Στα ψέματα θα απαντάμε με γεγονότα και στα μεγάλα και ανέξοδα λόγια με μετρήσιμες πράξεις», τόνισε.

Αναλυτικά κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:

Το 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα την κατάσταση του 2019

Δύο εικόνες παρουσιάζουν τη χαοτική διαφορά ανάμεσα στο σήμερα, το 2023, και την περίοδο που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2015-2019.

-Η πρώτη, από την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει τον επικεφαλής του Eurogroup να έρχεται στην Αθήνα, να συγκρούεται με τον τότε πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών και να προειδοποιεί για τις περιπέτειες που επιφυλάσσει στη χώρα μας η συνέχιση της πολιτικής των πειραματισμών της τότε Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και αμέσως μετά να επιβεβαιώνεται με το τρίτο, αχρείαστο και δυσβάσταχτο μνημόνιο.

-Η δεύτερη εικόνα έρχεται από την προχθεσινή εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών στην οποία μίλησε ο πρόεδρος του Eurogroup. Εκεί που εξήρε την προσπάθεια της κυβέρνησης τονίζοντας ότι πρέπει να είναι περήφανη για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στον ελληνικό λαό, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει σήμερα από τα υψηλότερα επίπεδα στην ανάπτυξη και από τα χαμηλότερα στον πληθωρισμό, επισημαίνοντας και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χώρα μας θα κατακτήσει σύντομα την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα. Και ότι αυτό θα συμβεί γιατί -όπως είπε- η δουλειά της κυβέρνησης έχει φέρει την πατρίδα μας έως αυτό το σημείο.

Το 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα την υπερχρεωμένη χώρα της μνημονιακής περιόδου στο διάστημα 2015-2019, δεν θυμίζω σε τίποτα τη χώρα όπου έκλεισαν οι τράπεζες, τη χώρα με τα capital controls, την αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, τη χώρα που εμφάνιζε μηδενική ανάπτυξη, αλλά και χαμηλή διεθνή αξιοπιστία.

Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, η εθνική οικονομία αναβαθμίστηκε 12 φορές και εφόσον από τις εκλογές προκύψει μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση, η χώρα μας -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός- θα ανακτήσει εντός του 2023 την επενδυτική βαθμίδα.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια έχουμε εκτινάξει την παραγωγικότητα, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές. Το εθνικό προϊόν επανέρχεται φέτος στα επίπεδα του 2010, ενώ το 2022 μας βρίσκει με τη δεύτερη υψηλότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Όλα αυτά, όλη αυτή η πρόοδος που έχουμε πετύχει, το κεκτημένο της ανάπτυξης, το μετατρέπουμε άμεσα σε κοινωνικό κεκτημένο για τους πολίτες, για όλους, μειώνοντας τους φόρους, αυξάνοντας τους μισθούς, ενισχύοντας τους πιο αδύναμους.

Σε εφαρμογή το «Καλάθι του Πάσχα»

Μπήκε από χθες, Τετάρτη, σε εφαρμογή το «Καλάθι του Πάσχα» που περιλαμβάνει μια σειρά από καινούρια αγαθά. Εκτιμάται ότι, παρά την αρχική ανησυχία για μεγάλη αύξηση στα προϊόντα που αφορούν στην κατανάλωση των ημερών του Πάσχα, όσα μπαίνουν στο «Καλάθι» θα βοηθήσουν έτσι ώστε οι τιμές να διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα. Παράλληλα συνεχίζονται, μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, το «Καλάθι της Σαρακοστής» με νηστίσιμα προϊόντα, καθώς και το «Καλάθι των Νονών» με παιχνίδια και λαμπάδες. Και όλα αυτά, επιπλέον του αρχικού «Καλαθιού» που διανύει ήδη την 23η εβδομάδα εφαρμογής, με θετικά αποτελέσματα για τους καταναλωτές.

Με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χθες οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, στο 89,95% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές, ενώ η μέση τιμή έχει μείωση 1,5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (ήταν στα 127,22 ευρώ και διαμορφώθηκε στα 125,31 ευρώ). Ειδικότερα, στο σύνολο 1.134 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα: στα 78 (6,88%), η τιμή μειώθηκε, στα 942 (83,97%) στη συντριπτική πλειονότητα, η τιμή παρέμεινε σταθερή και σε 114 (10,05%), η τιμή αυξήθηκε.

Οι πολιτικές μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας συνεχίζονται, είναι πολιτικές αποτελεσματικές, που ανακουφίζουν στο μέτρο του δυνατού την πίεση από τη διεθνή αύξηση των τιμών, πίεση που αισθάνονται σε όλο τους τον οικονομικό βίο τα νοικοκυριά. Με σχέδιο, με ανυποχώρητη πολιτική βούληση, αλλά και με συγκεκριμένες πράξεις συνεχίζουμε και τα καταφέρουμε και στο πεδίο αυτό, όπως τα καταφέραμε στο πεδίο της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια, να πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας.

Για το ιδιωτικό χρέος – Ο κ. Τσίπρας προτείνει ανεδαφικές λύσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα

Ο κ. Τσίπρας με τις υποσχέσεις που μοίρασε για το ιδιωτικό χρέος άρχισε να λανσάρει και πάλι το σύνθημα «χαρίζω σπίτια, χαρίζω οικόπεδα». Επαναλαμβάνει ουσιαστικά όσα έλεγε και το 2014, όταν τελικά, το διάστημα 2015-2019, έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Προτείνει ανεδαφικές λύσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα και εμπαίζει την κοινωνία για ένα ζήτημα ιδιαιτέρως σοβαρό. Όπως, όταν έταζε την περιβόητη «σεισάχθεια» και τελικά ο κ. Τσίπρας από νέος Σόλωνας κατέληξε να γίνει ο μεγαλύτερος φορομπήχτης στην ιστορία του Ελληνισμού.

Τρεις βασικές παρατηρήσεις σε σχέση με την προσπάθεια του να παίξει με την αγωνία των πολιτών, σε σχέση με τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

1. Τον κ. Τσίπρα, ό,τι κι αν λέει, δεν μπορεί να τον πιστέψει κανείς. Τα έχει ξαναπεί με άλλα λόγια, αλλά με τον ίδιο στόμφο. Κι έχει κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Η αξιοπιστία του είναι ανύπαρκτη, εξαιτίας τόσο της κυβερνητικής του θητείας, όσο όμως και από το γεγονός ότι στηρίζει την τωρινή του προεκλογική προσπάθεια στα ψέματα και τα fake news. Η «σεισάχθεια» που υποσχόταν όλοι ξέρουν ότι ήταν κούφια λόγια, αφού παρέδωσε τα «κόκκινα δάνεια» στο 43,5%, περίπου δηλαδή στο ποσοστό που τα παρέλαβε. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, οι Έλληνες θυμούνται πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κυβέρνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, των αυτεπάγγελτων διώξεων, της θεσμοθέτησης των servicers, της άρσης προστασίας της πρώτης κατοικίας, της υπερφορολόγησης των πολιτών και των φοροαπαλλαγών για τα funds.

2. Όσα υπόσχεται σήμερα, είναι παντελώς αντιφατικά και ανεφάρμοστα. Πρώτα πρώτα, ούτε ο ίδιος δεν τα εφάρμοσε, όταν κυβέρνησε. Και φυσικά ενώ με τις προτάσεις του διαλύει κάθε κουλτούρα πληρωμών και θέτει σε κίνδυνο για μια ακόμη φορά τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, ουσιαστικά δεν προσφέρει διέξοδο στους δανειολήπτες, ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους, αφού τους διατηρεί σε διαρκή ομηρία, κατά την διάρκεια της οποίας θα επιβαρύνονται με τόκους και θα υπάρχει αβέβαιη κατάληξη.

-Υπόσχεται «κουρέματα» οφειλών σε στρατηγικούς κακοπληρωτές, γεγονός που θα επιβαρύνει για ακόμη περισσότερο τον συνεπή φορολογούμενο.

-Υποχρεώνει «δήθεν» τις τράπεζες να συμμετέχουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, αλλά ταυτόχρονα ωθεί και πάλι τους οφειλέτες να προσφύγουν στα δικαστήρια για να πάρουν προσωρινή «περίοδο χάριτος».

-Υπόσχεται αναστολή πλειστηριασμών, ποιος; Ο άνθρωπος που στη διάρκεια που κυβερνούσε έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί. Πρόσφατα, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είχε πει ότι «δεν είναι και πολλοί 25 χιλ. πλειστηριασμοί».

-Υπόσχεται αποπληρωμή δανείων με πολύ μικρές μηνιαίες δόσεις, που προκύπτουν από κάποιον ακαταλαβίστικο μαθηματικό τύπο, αποκρύπτοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα επιβαρύνονται οι οφειλέτες με πολλούς και υψηλούς τόκους και επίσης θα αναγκάζονται να βάζουν εγγυητές τα παιδιά τους για τα δάνεια που πήραν. Ψεύδεται, όταν υπόσχεται αναδρομικότητα σε ρυθμίσεις για δάνεια σε ελβετικό φράγκο, γιατί γνωρίζει ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές οδηγίες και κανόνες, που δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους κινήσεις.

3. Απέναντι στο εμπόριο ελπίδας, η κυβέρνηση απαντά με τις πολιτικές της, απαντά με τα αποτελέσματα του σήμερα. Σήμερα, με διμερείς ρυθμίσεις, έχει ρυθμιστεί χρέος της τάξεως των 68 δισ. ευρώ, ενώ στο χθες του κ. Τσίπρα μόλις 5,6 δισ. ευρώ. Σήμερα το Κράτος επιδοτεί μέχρι 220 ευρώ τη δόση δανειοληπτών πρώτης κατοικίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά, όποιος μπαίνει στο πρόγραμμα απαλλάσσεται από μέτρα προσωρινής εκτέλεσης, αναστέλλονται έτσι οι κίνδυνοι των πλειστηριασμών, ενώ στο παρελθόν οι δανειολήπτες ήταν σε διαρκή ομηρία με το πρόβλημά τους απλώς να κρύβεται κάτω από το χαλί.

Σήμερα προσφέρεται μια βεντάλια πολιτικών ενίσχυσης της νέας γενιάς για την απόκτηση στέγης με άτοκα ή με χαμηλότοκα δάνεια, ενώ στο χθες του κ. Τσίπρα περίσσευαν τα μεγάλα λόγια και ψευδαισθήσεις για τους νέους ανθρώπους.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη πιο σημαντικό, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των δανειακών υποχρεώσεων των πολιτών προς τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, αξίζει τον κόπο να επιχειρήσουμε μια καταγραφή της κατάστασης. Τι ισχύει σήμερα, ποιο είναι το ύψος τους, σε σχέση με αυτό παραλάβαμε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει τον κόπο να επιχειρήσουμε αυτήν την καταγραφή πάνω σε πραγματικά μεγέθη.

Το Δεκέμβριο του 2018 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς τράπεζες και servicers ήταν της τάξεως των 110 δισ. ευρώ / 52% συνόλου ιδιωτικού χρέους προς χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Από αυτά προς τράπεζες ήταν 82 δισ. ευρώ / 45% χαρτοφυλακίου τους.

Ενήμερα δάνεια ήταν 102 δισ. ευρώ.

Το Δεκέμβριο του 2022 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς τράπεζες και servicers ήταν 83 δισ. ευρώ.

Από αυτά προς τράπεζες 13 δισ. ευρώ / 9% χαρτοφυλακίου τους.

Σήμερα τα ενήμερα δάνεια είναι της τάξεως των 149 δισ. ευρώ.

Απέναντι στις βαρύγδουπες, αλλά ανεύθυνες και εντελώς ατεκμηρίωτες διαπιστώσεις, αυτή είναι η αλήθεια.

Τα τελευταία 4 χρόνια το ιδιωτικό χρέος, αλλά και η θέση των δανειοληπτών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα βελτιώθηκαν τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά.

Είχαμε μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε τράπεζες και servicers κατά 27 δισ. ευρώ.

Είχαμε αύξηση δανεισμού κατά 20 δισ. ευρώ.

Είχαμε αύξηση ενήμερων δανείων κατά 47 δισ. ευρώ.

Βελτίωση έκθεσης τραπεζικού συστήματος σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια από 45% σε 9%.

Όλα αυτά δεν συνέβησαν στην τύχη. Έγιναν γιατί υπήρχε μια βεντάλια πολιτικών για το ιδιωτικό χρέος, που έδινε ουσιαστικές διεξόδους και αποτελεσματική προστασία, κυρίως στους πιο ευάλωτους. Και φυσικά έγιναν γιατί δίπλα σε αυτό υπήρξε μια πολιτική που παρά τον τυφώνα των κρίσεων που περάσαμε τα τέσσερα αυτά χρόνια, στήριξε την κοινωνία και ενίσχυσε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους τα εισοδήματα των πολιτών.

36.000 διαδραστικοί πίνακες ξεκίνησαν να παραδίδονται στα σχολεία

Οι πρώτοι από τους 36.000 και πλέον διαδραστικούς πίνακες ξεκίνησαν να παραδίδονται σε αίθουσες σχολείων όλης της χώρας από σήμερα, με τα πρώτα να εγκαθίστανται σε δημοτικό σχολείο στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, και της υφυπουργού, Ζέττας Μακρή.

Η «Προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων μάθησης» εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της παιδείας, της εκπαίδευσης στη χώρα μας και αφορά σε προμήθεια περισσότερων από 36.000 διαδραστικών συστημάτων μάθησης,τα οποία θα εγκατασταθούν σε κάθε τμήμα Λυκείου, Γυμνασίου και Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, σε όλα τα σχολεία της χώρας. Η επένδυση αξιοποιεί κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU, με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης. Παρεμπιπτόντως, πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη του πόσο αβάσιμες και αστείες είναι οι απόψεις όλων εκείνων που υποστηρίζουν ότι το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι για τους λίγους ή έχει ταξικό πρόσημο.

Την παράδοση και εγκατάσταση του διαδραστικού εξοπλισμού συμπληρώνει έργο στοχευμένης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών μας, έργο δημιουργίας ψηφιακού – διαδραστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου, και έργο υποστήριξης -helpdesk- για την συνεχή και αποτελεσματική υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η νέα αυτή δράση περιλαμβάνεται στο ευρύτερο, συνεκτικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει και υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας, με στόχο την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. Η δράση αυτή περιλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών, όπως για παράδειγμα η παράδοση 177.000 σετ ρομποτικής σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας, δράση η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Η Νέα Δημοκρατία στα ψέματα και τις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ απαντά με μετρήσιμο έργο

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να επιδείξει ένα θετικό έργο και τα κακά πεπραγμένα του στο διάστημα που κυβέρνησε, η κακή Ελλάδα που πασχίσαμε να αφήσουμε πίσω, τον ακολουθούν, οδηγείται σε μια καταστροφική για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας προεκλογική εκστρατεία. Παλεύει με ψέματα και κατασκευασμένα γεγονότα να επιβάλλει μια ατζέντα τοξικότητας, που θεωρεί ότι εξυπηρετεί τον αγώνα του ενάντια στην Κυβέρνηση. Έναν αγώνα απόλυτα καταστροφικό και καθόλου δημιουργικό. Αδιαφορεί πλήρως για τα ουσιαστικά προβλήματα, για όσα πραγματικά ενδιαφέρουν την κοινωνία και τους πολίτες και προσπαθεί να τους πείσει να ασχοληθούν με δήθεν «σκάνδαλα» και με ανυπόστατους ισχυρισμούς. Γραμμή, στίγμα και της προεκλογικής του τακτικής είναι ο πολακισμός του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι δηλητήριο για τη Δημοκρατία μας.

Η Νέα Δημοκρατία στα ψέματα και τις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ απαντά με μετρήσιμο έργο, με παραγωγή πολιτικών λύσεων που σέβονται τα σοβαρά κοινωνικά ζητήματα και διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Θέλουμε και προσπαθούμε και θα επιμείνουμε σε αυτό, ο πολιτικός αγώνας να είναι καθαυτό πολιτικός. Η κυβέρνησή μας έχει παραγάγει πλούσιο έργο, ευρύ έργο, μέσα σε ένα ομολογουμένως δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον. Έργο για το οποίο θέλουμε να μιλήσουμε, να το εξηγήσουμε, να το υπερασπιστούμε, και φυσικά να κριθούμε για αυτό.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλάει με έργα και πράξεις. Μιλάμε στην κοινωνία στον ενεστώτα, στο παρόν, στο σήμερα κι όχι με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, όπως κάνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Στα ψέματα θα απαντάμε με γεγονότα και στα μεγάλα ανέξοδα λόγια με μετρήσιμες πράξεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί