Έχουμε δει ότι επιχειρησιακά αποδίδει (η ένταση της αστυνόμευσης) και χρειάζεται να την εντατικοποιήσουμε περισσότερο, είπε ο κ. Οικονόμου. Κληθείς από την κα Γιαννακοπούλου να μιλήσει για το σχέδιο της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το «πολυπαραγοντικό» φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας, ο κ. Οικονόμου είπε ότι έχει ήδη συσταθεί μία άτυπη διυπουργική ομάδα εργασίας, η οποία θα πάρει πιο επίσημα χαρακτηριστικά, με σκοπό τη δημιουργία ενός ολιστικού σχεδίου δράσης και αντιμετώπισης του φαινόμενου της βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων: «Δουλεύουμε με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς και πιστεύω ότι πολύ σύντομα, θα είμαστε σε θέση να δώσουμε τα πρώτα δείγματα γραφής, για ένα σχέδιο δράσης με συνεργασία, αλήθεια, ειλικρίνεια και κυρίως επικοινωνία με τα παιδιά αυτά, για να ανασχέσουμε και να περιορίσουμε το φαινόμενο, και να σώσουμε χαρακτήρες, ζωές και ανθρώπους.
Από την πλευρά της, η κα Γιαννακοπούλου συντάχθηκε με την ανάγκη πρόληψης του φαινομένου και εξέφρασε την ανησυχία της για την αύξηση της νεανικής παραβατικότητας που οδήγησε σε πάνω από 1.300 συλλήψεις τον μήνα Σεπτέμβριο του 2023. Επίσης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο, να υπάρχουν και άλλα περιστατικά που δεν καταγγέλλονται, διότι οι οικογένειες αισθάνονται ότι δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Ανατολή: Ο ΓΓ του ΟΗΕ διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης και ανησυχεί για παγκόσμιο οικονομικό σοκ
- Για «έκρηξη» βίας που οφείλεται εν μέρει στους μετανάστες, μίλησε ο καγκελάριος της Γερμανίας
- Ντόμινο παραιτήσεων στην Ιταλία: Αποχώρησε και η υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ
- Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος ταρακούνησε και την Θεσσαλονίκη
- Εντοπίστηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης η σορός του 34χρονου αγνοούμενου δύτη
- Συναγερμός στην Πεύκη: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικοδομή
- ΗΠΑ-Κίνα: Η μεγάλη συνάντηση ανακοινώθηκε – Ο πλανήτης οργανώνεται
- Αεροδρόμιο στις ΗΠΑ έσπασε ρεκόρ αλλά και τις… μύτες των παρευρισκομένων, με τη μεγαλύτερη σειρά από cheesesteaks στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα διευρύνει την “ουδέτερη ζώνη” του στον Λίβανο
- Το «μαστίγιό» τους δείχνουν οι ΗΠΑ στο Ιράν: Ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει και είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση»









