Οικονόμου για εκλογές: «Εμείς ζητάμε αυτοδύναμη κυβέρνηση – Η άλλη πρόταση ποιά είναι;»

«Δεν υπάρχουν προβλήματα που κρύβουμε κάτω από το χαλί, αλλά προβλήματα που γενναία αναγνωρίζουμε και τα λάθη μας σε αυτά και προχωράμε παρακάτω.

Όσοι αναρωτιούνται για την Ελλάδα που δεν αλλάζει όσο γρήγορα θα θέλαμε, οφείλουν για να πάρουν την απόφαση τους να αναλογιστούν και το άλλο μισό: εάν θέλουν μια κυβέρνηση αποφασιστική να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως το Μεταναστευτικό. Τι θα ήταν πιο αποτελεσματικό για μια χώρα; Να υπάρχει μια αυτόνομη κυβέρνηση και ένας ισχυρός Πρωθυπουργός που πχ την ώρα της κρίσης στον Έβρο θα σηκώσει το τηλέφωνο ή να μπλέξουμε σε εσωκομματικά προβλήματα και συζητήσεις μιας κυβέρνησης συνεργασίας;».

Tα παραπάνω ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ακόμη ότι:

«Έγιναν πολλά από αυτήν την Κυβέρνηση, εν μέσω κρίσης, μειώσαμε 50 φόρους, αυξήσαμε τρεις φορές τον κατώτατο μισθό και όχι μόνο στην Οικονομία, αλλά και σε άλλους τομείς, στην Παιδεία περάσαμε από την εποχή του μαυροπίνακα στην εποχή του διαδραστικού πίνακα.

Η Ελλάδα του 2019 ήταν ταπεινωμένη, ενώ σήμερα η Ελλάδα προχωρά και συγκρούεται διαρκώς με την Ελλάδα του 2015-2019 και τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει να μιλήσει μόνο για το παρελθόν αλλά συγκρούεται και με τα ψιθυρίσματα του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε την διάταξη για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου οι άνθρωποι πήραν μισθό και δώρο μετά από 8 χρόνια.

Έχουμε μπροστά μας μια πολύ σημαντική εκλογική διαδικασία στις 21 Μαΐου, που θα καθορίσει τον νικητή, την διαφορά του από τον δεύτερο – γεγονός πολύ σημαντικό, το οποίο θα οδηγήσει στο να μην έχουμε μια κυβέρνηση ηττημένων από τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης. Εμείς μιλούμε για κυβέρνηση αυτοδύναμη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η άλλη πλευρά τι προτείνει; Θα είναι ο κ. Βαρουφάκης; Θα είναι ένα κόμμα της ακροδεξιάς, όπως έγινε με τον κ. Καμμένο; Με τον κ. Ανδρουλάκη έχουν λυθεί τα ζητήματα;

Εμείς ζητάμε καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με ενιαίο λόγο. Ποια είναι η άλλη πρόταση διακυβέρνησης με συγκεκριμένα ονόματα και πολιτικές για την επόμενη ημέρα για την χώρα;

Η προοδευτική διακυβέρνηση θα είναι το ΚΚΕ που περιμένει να τελειώσει ο καπιταλισμός, το ΜέΡΑ25 που θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες και να ζήσουμε πάλι όσα ζήσαμε την πρώτη περίοδο της διαπραγμάτευσης το 2015 και ο κ. Ανδρουλάκης. Αν είναι αυτό, ο κόσμος θα το κρίνει και θα δούμε τι θα αποφασίσει».

(ΦΩΤΟ:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί