• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι 3 λόγοι που ο κορωνοϊός είναι φωτιά έτοιμη να φουντώσει σύμφωνα με καθηγητή

Οι 3 λόγοι που ο κορωνοϊός είναι φωτιά έτοιμη να φουντώσει σύμφωνα με καθηγητή

vatopoulos
Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων και όπως είπε υπάρχουν τρεις λόγοι που δείχνουν ότι ο κορωνοϊός είναι μια πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής δήλωσε ότι «Πρώτον ξέρουμε ότι υπάρχουν ασυμπτωματικοί, ή παρά πολύ ελαφρά νοσούντες, κι αυτό είναι πρόβλημα, δεύτερον έχουμε κρούσματα σε όλη την Ελλάδα και τρίτον οι συρροές, αυτός ο συνδυασμός δείχνει ότι έχουμε πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να μη φουντώσει».

Το πρώτο «στοίχημα» για τον περιορισμό της πανδημίας, επισήμανε, είναι η μεταφορά κρουσμάτων από νέους στους μεγαλύτερους, ελπίζω να μην τη δούμε. Το δεύτερο «στοίχημα» είναι τα δευτερογενή κρούσματα.

«Είναι μεγάλη διάφορα σε οίκο ευγηρίας τα δύο κρούσματα και τα 20 κρούσματα. Τα 20 δείχνουν ότι είχαμε κενό ασφαλείας στα μέτρα. Είναι σημαντικό να δούμε ποσά δευτερογενή κρούσματα έχουμε σε κάθε συρροή» σημείωσε.

«Ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε συνδυασμό με συρροές σε διάφορους χώρους δείχνει ότι ο ιός βρίσκεται παντού σε όλη την Ελλάδα, άρα είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει» τόνισε ο κ. Βατόπουλος.

«Ο ιός δεν μπορεί να εξαφανιστεί ξαφνικά, το στοίχημα είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα, λιγότερο σοβαρά και να μην έχουμε μεγάλες συρροές» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου θα βολέψει, καθόσον θα έχουν οργανωθεί λίγο τα πράγματα, θα έχει γίνει επιστροφή από τις διακοπές και σχετική απομόνωση των παιδιών και των νέων από διακοπές.

enikos/ photo video screenshot