Στόχος να ενημερώσει τους ερασιτέχνες αλιείς για βασικά βιολογικά και οικολογικά χαρακτηριστικά ψαριών που διαβιούν στις Ελληνικές θάλασσες.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, «για πολλά είδη ψαριών στη χώρα μας δεν υπάρχει νομοθεσία που να προβλέπει το ελάχιστο επιτρεπόμενο μέγεθος αλίευσης». «Αυτό», συνεχίζει η ανακοίνωση, «αφήνει μεγάλα περιθώρια ερμηνείας και πρακτικής καθώς και νομικά κενά που ενισχύουν και -στην ουσία αφήνουν στο απυρόβολητο- την καταστροφική δράση του ανθρώπου στην αλιεία, κυρίως επαγγελματική αλλά και ερασιτεχνική».
Σύμφωνα με την iSea, μέσω του οδηγού, που έγινε σε συνεργασία με τον Δρ.Κοινωνικής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργο Τυρίκο-Εργά και το Πανεπιστήμιο Πατρών, τονίζεται η ανάγκη «για επικαιροποίηση της ελληνικής νομοθεσίας και για μια σύγχρονη και εις βάθος έρευνα στις ελληνικές θάλασσες» καθώς δεν υπάρχει «νομοθετικό πλαίσιο ελάχιστων επιτρεπόμενων μεγεθών αλίευσης για ένα μεγάλο αριθμό ειδών, σημαντικών για την ερασιτεχνική αλλά και την επαγγελματική αλιεία».
Στον οδηγό υπάρχουν επίσης πληροφορίες για τα κυριότερα ξενικά είδη που μπορεί να αλιεύσει κάποιος ερασιτέχνης αλιέας, όπως εάν είναι δηλητηριώδες ή τοξικό και εάν καταναλώνεται ή όχι.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καναδή ΥΠΕΞ: Όλοι οι Καναδοί ηγέτες – και οι διευθυντές εταιρειών – πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά
- Ευρύτατη πλειοψηφία εξασφάλισε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και την καλλιτεχνική εκπαίδευση
- Έχετε δει μακάκο να αηδιάζει με αυγό; Το βίντεο έγινε viral
- Οι αρχές στο Ιράν θα επιτρέψουν ακόμη και σε 12χρονα παιδιά να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Αναφορά στις «προφητείες, συμπεριλαμβανομένων και των σατανικών» εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
- «Μεγάλο λάθος» η τυχόν ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα
- Μελόνι: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση» για τους «κόμβους επιστροφής παράτυπων μεταναστών»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα: «Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα»









