Στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί ώς τις 3 μετά το μεσημέρι, έχουν εξαγγείλει για σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).
Με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η διοίκηση του ΟΑΣΘ υποστηρίζει πως το Συνδικάτο των εργαζομένων «παράνομα σκοπεύει να αφήσει τους Θεσσαλονικείς χωρίς συγκοινωνία», καθώς «τα ζητήματα που τους απασχολούσαν έχουν επιλυθεί».
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση ανέλαβε νομοθετικές πρωτοβουλίες και ρύθμισε τόσο το ζήτημα των επιδομάτων Θέσης Ευθύνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, όσο και την μη επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. «Είναι ζήτημα λίγου χρόνου να διευθετηθεί και το θέμα των μη μισθολογικών παροχών, μέσω της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο του καλοκαιριού» τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.
Ο ίδιος σημειώνει ότι το ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΑΣΘ αφορά μόνο μη μισθολογικές παροχές, καθώς η μισθοδοσία είναι ρυθμισμένη και η καταβολή της γίνεται κανονικά, με βάση το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ επιπλέον οι εργαζόμενοι του Οργανισμού εισπράττουν μεγάλη προσωπική διαφορά.
«Πέραν αυτών, το Συνδικάτο παραβιάζει και την απόφαση/συμφωνία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), αρνούμενο να διαθέσει το προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται ότι κανονικά θα λειτουργήσουν τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρίες.
amna/ intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο