• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Έβρος εκπέμπει SOS! Όλο και περισσότεροι αλλοδαποί «χτυπούν» τις πόρτες κατοίκων

Ο Έβρος εκπέμπει SOS! Όλο και περισσότεροι αλλοδαποί «χτυπούν» τις πόρτες κατοίκων

Δραματική έκκληση, παρά την πασιφανή φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία.

“Πάγωσε” σήμερα τα ξημερώματα κάτοικος του χωριού Δίλοφος Τριγώνου στην περιοχή του δήμου Ορεστιάδας, όταν αλλοδαποί που μόλις είχαν περάσει από την Τουρκία στον Έβρο, του χτύπησαν έντονα την πόρτα.

Όπως καταγγέλει ο Σάκης Τσομπανίδης, στην κοινοποίηση θέματος του Evros-news.gr στην σελίδα “ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΑΣ”, είναι η τρίτη φορά που του συμβαίνει αυτό τους τελευταίους δύο μήνες:

“Σήμερα τρεις η ώρα ξημερώματα παράνομοι μετανάστες στο Δίλοφο, μου χτύπησαν την πόρτα για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες!
Τι γίνεται γιατί χαλάρωσαν η αστυνομία και ο στρατός;”

Ο Δίλοφος είναι άν μικρό χωριό ακριβώς πάνω στα ελληνοτουρκικά αλλά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ελάχιστα μέτρα από τον ποταμό Έβρο. Εκτός του Σάκη Τσομπανίδη μένουν σε αυτό ελάχιστοι κάτοικοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι.

Τώρα το καλοκαίρι που τα νερά του ποταμού Έβρου έχουν υποχωρήσει πάρα πολύ, μπορεί κάποιος να περάσει εύκολα με τα πόδια από την τουρκική πλευρά στην Ελλάδα.

Κι αυτό φυσικά το εκμεταλλεύονται οι διακινητές από τις δυο πλευρές του ποταμού και περνούν τους αλλοδαπούς πάσης εθνικότητας στη χώρα μας.

(Με πληροφορίες από evrosnews – φωτο:screenshot)