Το ρομπότ, με το όνομα «Sally», είχε αγοραστεί για περίπου 60.000 δολάρια και προοριζόταν να λειτουργεί ως βοηθός στα μαθήματα τεχνολογίας και ρομποτικής, χωρίς να αντικαθιστά τους εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, αρκετοί εξέφρασαν ανησυχίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, αλλά και για το γεγονός ότι η κατασκευάστρια εταιρεία συνδέεται με εταιρεία που δραστηριοποιείται στην κατασκευή υπερρεαλιστικών ερωτικών κουκλών.
Η εταιρία απάντησε ότι η «Sally» σχεδιάστηκε αποκλειστικά για εκπαιδευτική χρήση και δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα προϊόντα. Η σχολική περιφέρεια ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα «παγώνει», μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των μέτρων προστασίας των δεδομένων και να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.
Η υπόθεση αναζωπυρώνει τη συζήτηση για τον ρόλο της λεγόμενης τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση και τα όρια της χρήσης της, μέσα στις σχολικές αίθουσες.
photo: pixabay









