Νέο ακυβέρνητο σκάφος με αλλοδαπούς στα Χανιά – Δήμαρχος Σφακίων: «Δεν έχουμε χώρο για άλλους μετανάστες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συναγερμός έχει σημάνει στις λιμενικές αρχές των Χανίων για σκάφος το οποίο εντοπίστηκε ακυβέρνητο και στο οποίο επιβαίνουν 60 περίπου μετανάστες.

Το σκάφος βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή νότια του όρμου Φοίνικα στα Σφακιά και στη περιοχή έχουν σπεύσει σκάφη του Λιμενικού για τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Την ίδια ώρα, την αδυναμία του δήμου να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες , εξέφρασε ο δήμαρχος Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης, σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο οποίος επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο και το Υπουργείο Ναυτιλίας, ώστε να βρεθεί τρόπος και να φιλοξενηθούν για μία ημέρα οι πρόσφυγες σε χώρο που θα βρεθεί κι έπειτα να αναχωρήσουν προς τα Χανιά ή την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ωστόσο ο μόνος διαθέσιμος είναι μία αποθήκη χωρίς τουαλέτες, πόρτες και ηλεκτρισμό, συνεπώς δεν υπάρχει χώρος να φιλοξενηθούν ούτε για ένα βράδυ στα Σφακιά.

Από την πλευρά του, ο καπετάνιος του πλοίου «Δασκαλογιάννης», Σταύρος Μπουρνάζος, που δραστηριοποιείται στο σημείο και είχε εικόνα της σημερινής επιχείρησης αλλά και προηγούμενων που έλαβαν χώρα στα νότια των Χανίων, μίλησε για επαγγελματισμό και αυτοθυσία από το σκάφος του λιμενικού που λειτούργησε, προσέγγισε και ρυμούλκησε το ιστιοφόρο, σε μία αρκετά δύσκολη επιχείρηση, αφού ο κυματισμός είναι αρκετά ψηλός, μέχρι και δύο μέτρα.

Ακόμα, εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι «στοιβάχθηκαν» από τους εγκληματίες διακινητές σε ένα τόσο μικρό σκάφος, με μεγάλο κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή.

(Από cretapost & zarpanews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί