Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «επιτυχημένη αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.
«Φαίνεται πως ξεπεράσαμε το σκόπελο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονίας χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις. Οφείλεται και στην πολιτική απόφαση για επιβολή αυστηρότερου lockdown τις τελευταίες δύο εβδομάδες».
«Έχουμε την ασφάλεια να μπορούμε να συζητήσουμε μία περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων», δήλωσε και προσέθεσε: «Έχει επιτευχθεί ο βασικός στόχος. Έχει μειωθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας».
«Το κράτος αποζημιώνει όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας», τόνισε για τα κρατικά επιδόματα που δείχνουν να αντικαθιστούν την ελεύθερη εργασία.
«Τα πρόστιμα για τις παραβάσεις των μέτρων, αν ανοίξει η αγορά, αυξάνονται στα 500 ευρώ», δήλωσε.
«Το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι Ελληνική καινοτομία. Σημαντικό είναι είναι να πάρει κοινοτικό χαρακτήρα. Αυτό πρότεινα στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Είμαστε στην πρώτη γραμμή των χωρών, που θέλουν οι μετακινήσεις των ευρωπαίων πολιτών να γίνονται πιο απρόσκοπτα», υπογράμμισε.
Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται και για τον μήνα Φεβρουάριο η κάλυψη ενοικίου επαγγελματιών κατά 80%. Επίσης θα επεκτείνονται και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά για 2 μήνες ακόμη τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει. Επίσης προανήγγειλε αύξηση του προστίμου από τα 300 στα 500 ευρώ, «για να αναθερμάνουμε την οικονομία δίχως να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία με τρίτο κύμα της πανδημίας», όπως είπε.
Δείτε από το 34.10 την παραδοχή για το ψηφιακό πιστοποιητικό:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κατερίνη: Σύλληψη για τηλεφωνική υπόθεση απάτης με λεία 79.000 ευρώ
- Εν μέσω του πολέμου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τώρα και πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου
- Τη δημιουργία ενός “ασφαλούς διαδρόμου” στην περιοχή του Κόλπου ζητά ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός
- Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα 23/3, ημέρα έναρξης της δίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη
- Χειροπέδες σε 2 άνδρες για απόπειρα ανθρωποκτονίας 57χρονου τον Νοέμβριο του 2025 στα Πατήσια
- ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα στην αργία της 25ης Μαρτίου
- Έτσι θα φτιάξετε ένα καθαριστικό για όλο σχεδόν το σπίτι! Απλό, φυσικό και αποτελεσματικό
- Νετανιάχου: Το Ιράν δεν έχει πλέον δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου
- Αγωνία για Τραμπ και ΝΑΤΟ – Τι θα συνέβαινε αν αποχωρούσαν οι ΗΠΑ;
- Ιταλός ΥΕΘΑ: «Δεν θα μπει κανείς στα στενά του Χορμούζ αν πρώτα δεν υπάρξει εκεχειρία»









