Μίνι lockdown στον Αμπελώνα μετά την αύξηση των κρουσμάτων

koronoios_0 Dimokritos
Έκτακτα μέτρα στον Αμπελώνα Λάρισας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού τα τελευταία 24ωρα.

Έκτακτα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα και για 10 μέρες στον Αμπελώνα Λάρισας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού τα τελευταία 24ωρα.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων μετά τις 23:00 το βράδυ, των ζωντανών εκδηλώσεων, λιτανειών και λαϊκών αγορών.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως 8 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην περιφέρεια της Λάρισας, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν πρωτόκολλα περιορισμού μετάδοσης του ιού στην εν λόγω κοινότητα του Δήμου Τυρνάβου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, δόθηκε εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, να εφαρμοστούν τα εξής μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23:00 έως τις 07:00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως τέσσερα άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως έξι άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

με πληροφορίες από sputnik/ photo eurokinissi