Μετά την 1η Σεπτεμβρίου ξανά οι πλειστηριασμοί

Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν ξανά οι πλειστηριασμοί, δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης. Ενημερώνοντας τη Βουλή σχετικά με την επιστροφή της Δικαιοσύνης στην κανονικότητα, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι οι πλειστηριασμοί έχουν ματαιωθεί έως τις 31 Ιουλίου. «Καθώς μεσολαβούν οι διακοπές του Αυγούστου, οι πλειστηριασμοί τοποθετούνται από 1η Σεπτεμβρίου και μετά», συμπλήρωσε ο κ. Κράνης. […]

Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν ξανά οι πλειστηριασμοί, δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης.

Ενημερώνοντας τη Βουλή σχετικά με την επιστροφή της Δικαιοσύνης στην κανονικότητα, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι οι πλειστηριασμοί έχουν ματαιωθεί έως τις 31 Ιουλίου. «Καθώς μεσολαβούν οι διακοπές του Αυγούστου, οι πλειστηριασμοί τοποθετούνται από 1η Σεπτεμβρίου και μετά», συμπλήρωσε ο κ. Κράνης. Νωρίτερα, ο Κώστας Τσιάρας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, εμφανίστηκε ανοιχτός σε βελτιωτικές τροποποιήσεις των διατάξεων για τη νομική βοήθεια σε ποινικές υποθέσεις.

«Ως προς το ζήτημα της νομικής βοήθειας, αντιλαμβάνομαι τον προβληματισμό που εστιάστηκε σε τρία ζητήματα: ποια θα πρέπει να είναι η εμπειρία των δικηγόρων που θα συμμετέχουν στη νομική βοήθεια, ποιο πρέπει να είναι το ύψος των εισοδημάτων των ανθρώπων που δικαιούνται τη νομική βοήθεια και ποιο θα έπρεπε να είναι το ύψος της ετήσιας αμοιβής των δικηγόρων οι οποίοι εντάσσονται στη διαδικασία της νομικής βοήθειας», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Ακούω με μεγάλο ενδιαφέρον ότι θα έπρεπε να μην είναι υποχρεωτικές οι 10 παραστάσεις δικηγόρων, για να δικαιούνται εγγραφής σε κατάσταση συνηγόρων νομικής βοήθειας. Θεωρώ ότι όντως θα μπορούσαμε να περιορίσουμε κατά το ήμισυ τις αναγκαίες παραστάσεις που πρέπει να έχει κάποιος δικηγόρος προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα της νομικής βοήθειας. Δηλαδή, να προσδιορίσουμε ένα μίνιμουμ τουλάχιστον 5 παραστάσεων», συμπλήρωσε ο κ. Τσιάρας και σημείωσε ότι προβλέπεται η δυνατότητα σεμιναρίων για καλύτερη γνώση όλων των δικονομικών διαδικασιών μιας ποινικής δίκης.

Σε ό,τι αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια για να είναι κάποιος δικαιούχος νομικής βοήθειας σε ποινικές υποθέσεις, ο υπουργός ανέφερε ότι θα μπορούσε να προσδιοριστούν στα 10.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

Ως προς το ετήσιο πλαφόν αμοιβής για δικηγόρο ή συνήγορο νομικής βοήθειας μπορεί να προσδιοριστεί, από τα 20.000 ευρώ που προβλεπόταν αρχικά, στα 15.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ / lifo.gr / photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί