Μ. Βορίδης: Η αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας θέλει επενδύσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης στην πρωτογενή παραγωγή, στα φαινόμενα συνωστισμού και στον τρόπο που το καθένα αντιμετωπίζεται από το κράτος και την αστυνομία, αλλά και στη δίκη Τοπαλούδη και την περίφημη ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου σχετικά με την αγόρευση της εισαγγελέως της δίκης, […]

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης στην πρωτογενή παραγωγή, στα φαινόμενα συνωστισμού και στον τρόπο που το καθένα αντιμετωπίζεται από το κράτος και την αστυνομία, αλλά και στη δίκη Τοπαλούδη και την περίφημη ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου σχετικά με την αγόρευση της εισαγγελέως της δίκης, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα λοιπόν, με τον υπουργό, οι επιδόσεις της ελληνικής παραγωγής κατά την περίοδο του κορωνοϊού είναι θεαματικές με 15% αύξηση στις εξαγωγές. «Αυτό δείχνει το δυναμισμό της πρωτογενούς παραγωγής» είπε σχετικά. Υπάρχει ωστόσο ανισομέρεια ανάμεσα στα προϊόντα που πάνε εξαιρετικά καλά (εσπεριδοειδή) και σε αυτά που έχουν πληγεί σκληρά (αλιεύματα). Γι’ αυτό ακριβώς χρειάζεται «στοχευμένη πολιτική στήριξης».

Αναφορικά με τις τιμές των προϊόντων, σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει αύξηση, αλλά και υψηλή τιμή εξαγωγών. «Η πρωτογενής παραγωγή επειδή είναι ένα ζωντανό πράγμα επηρεάζεται και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες», δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «η αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας θέλει επενδύσεις»

Για τα φαινόμενα συνωστισμού διέκρινε δύο περιπτώσεις συμπεριφορών. Την αμελή συμπεριφορά και τη σκόπιμη, η οποία μπαίνει σε μια λογική πολιτικής ανυπακοής ως προς το κίνητρο. Χωρίς να σχολιάσει τα γεγονότα και τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν από την αστυνομία σε αγία Παρασκευή, Κυψέλη και Ομόνοια, υποστήριξε πως στην τελευταία την ευθύνη ανέλαβε ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης.

Για τη δίκη Τοπαλούδη και την επίμαχη ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου, ο κ. Βορίδης σημείωσε αρχικά πως ένα ειδεχθές έγκλημα τιμωρήθηκε και υποστήριξε πως είναι κωμικό το επιχείρημα ότι το σχόλιο Σκέρτσου συνιστά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

megatv/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί