Μ.Βαρβιτσιώτης: ​«Υποστηρίζουμε την ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Ουκρανίας»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή με τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο (Sergii Shutenko). ​Κατά τη συνάντηση, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε πως η Ελλάδα στηρίζει τη διαδικασία του Μινσκ για την επίλυση του Ουκρανικού ζητήματος και προσέθεσε ότι τα διεθνή προβλήματα πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και […]

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή με τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο (Sergii Shutenko).

​Κατά τη συνάντηση, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε πως η Ελλάδα στηρίζει τη διαδικασία του Μινσκ για την επίλυση του Ουκρανικού ζητήματος και προσέθεσε ότι τα διεθνή προβλήματα πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης αφού αναφέρθηκε στους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους λαούς των δύο χωρών, επισήμανε στον Ουκρανό πρέσβη ότι η ενίσχυση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χώρες της Ανατολικής Γειτονίας αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων.

Τέλος, υπενθύμισε, όπως σημειώνεται, ότι η χώρα μας έχει πληρώσει μεγάλο οικονομικό τίμημα, συνεπεία των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στις εξαγωγές των προϊόντων της.

​«Υποστηρίζουμε την ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Ουκρανίας. Εμβαθύνουμε τους διμερείς μας δεσμούς», επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί