Κρήτη: Ασθενής με πλαστική σακούλα στο κεφάλι επιτέθηκε σε οδοντίατρο με φαλτσέτα, σφυρί και σχοινί

Ένας οδοντίατρος στην Κρήτη ήρθε αντιμέτωπος με ασθενή του που του επιτέθηκε.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (09/04) με θύμα έναν οδοντίατρο στο Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος δέχθηκε επίθεση έξω από το ιατρείο του από έναν ασθενή με φαλτσέτα, σφυρί και ένα σχοινί.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για αυτό το εφιαλτικό συμβάν, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Σταμάτης Χαρίτος, εξήγησε ότι ο οδοντίατρος αντιλήφθηκε την ώρα που έκλεινε την πόρτα του ιατρείου, στον δεύτερο όροφο, τη φιγούρα ενός άνδρα, ο οποίος φορούσε μια πλαστική σακούλα, με δύο τρύπες στο ύψος των ματιών.
Ο δράστης του επιτέθηκε κρατώντας μία φαλτσέτα και ένα σφυρί ενώ είχε μαζί του και ένα σχοινί. Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτο, ο οδοντίατρος επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το ασανσέρ και να απομακρυνθεί από το σημείο, ωστόσο ο δράστης κατάφερε να ανοίξει την πόρτα.
Ακολούθησε πάλη μεταξύ των δύο ανδρών, ενώ ο γιατρός καταφέρνοντας να πάρει από τον 55χρονο δράστη το σφυρί και τον χτύπησε για να καταφέρει να τον απομακρύνει. Οι δύο άνδρες συνέχισαν την πάλη και έξω από το ασανσέρ, ενώ σύμφωνα με τον κ. Χαρίτο, από τον δεύτερο όροφο οι δυο τους βρέθηκαν στον πρώτο όροφο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κάποιος ένοικος του πρώτου ορόφου αντιλήφθηκε την αναστάτωση και βοήθησε τον γιατρό να ακινητοποιήσει το δράστη ενώ στο σημείο έσπευσε και η Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, που τον συνέλαβε.

«Είχε μαζί του μια φαλτσέτα, ένα σφυρί και ένα σχοινί. Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν ο συνάδελφος δεν είχε καταφέρει να τον ακινητοποιήσει» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χαρίτος, που πρόσθεσε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον οδοντίατρο, ο ίδιος του είπε ότι ο δράστης ήταν ασθενής του και μάλιστα λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζε, είχε χρειαστεί να παρέχει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο οποίος εκφράζει την ανησυχία του «για τις ολοένα και περισσότερες εκδηλώσεις βίας που αναφέρονται στις μέρες μας».
«Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς το συνάδελφο σε οτιδήποτε χρειαστεί και του ευχόμαστε καλή ανάρρωση. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις ολοένα και περισσότερες εκδηλώσεις βίας που αναφέρονται στις μέρες μας. Εφιστούμε την προσοχή των συναδέλφων ώστε να αποφύγουν ανάλογες καταστάσεις έκθεσής τους σε κίνδυνο. Σεβόμενοι το λειτούργημά μας και τις ανάγκες του οδοντιατρικού ασθενή ,συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να αγωνιζόμαστε για μια πιο δίκαιη και ειρηνική κοινωνία».

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί