Κρατική χρηματοδότηση για την εταιρεία Sunlight

Μέσω του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων θα γίνει η χρηματοδότηση του  της επένδυσης που πρόκειται να κάνει η εταιρεία Sunlightστην Ξάνθη με στόχο την παραγωγή μπαταριών λιθίου.  

Η χρηματοδότηση αυτή ύψους σχεδόν 50 εκ. ευρώ έρχεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα  IPICEI με συνολικά 45 εταιρείες  από 12 διαφορετικά κράτη να συμμετέχουν με τις καινοτομίες τους στην παραγωγή σύγχρονης τεχνολογίας μπαταριών. Η Sunlight έχει σκοπό να επενδύσει στο πρόγραμμα ανάπτυξης νέων μπαταριών λιθίου αλλά και παραγωγής αυτών στις εγκαταστάσεις της στην Ξάνθη. Αρχικά η ανάπτυξη του νέου τύπου μπαταριών της εταιρείας θα αφορά την αύξηση του κύκλου ζωής των μπαταριών λιθίου και άρα μεγαλύτερη απόδοση και σε επόμενο στάδιο θα γίνει η αρχική παραγωγή του νέου προϊόντος.  

Οι μπαταρίες λιθίου αποτελούν το πλέον σύγχρονο μέσω αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στην αποθήκευση ενέργειας σε διάφορες εφαρμογές όπως φωτοβολταϊκά πάρκα, σε πλοία και υποβρύχια κ.α. .Η τεχνολογία  αυτή θα αποδώσει άμεσα πρωτίστως λόγω της αύξησης του αριθμού των ηλεκτρικών οχημάτων τα επόμενα χρόνια.  

Η Sunlight θα πραγματοποιήσει γενικότερα επενδύσεις με ιδία κεφάλια για την αύξηση της παραγωγής της αλλά και για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας και γι αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.el.gr/war/army/ependysi-50-ek-sti-sunlight-i-opoia-ginetai-pagk/ .  

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.