Μιλώντας σε συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη και τις ευκαιρίες που ανοίγει στη βιομηχανία, εκδήλωση την οποία διοργάνωσε το ΝΟΗΣΙΣ, η κ. Παπαδημητρίου έκανε λόγο για μια «συμβολική μέρα που δείχνει την πορεία προς το μέλλον κάνοντας και ένα ταξίδι στο παρελθόν, καθώς κατέστη εφικτό να επανατοποθετηθούν όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στις ανασκαφές».
Σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, η υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι πρόκειται για την κινητήρια δύναμη της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, για μια πρόκληση και για μια τεράστια ευκαιρία. «Η πρόκληση είναι να αξιοποιήσουμε αυτή την τεχνολογία με ηθικό και υπεύθυνο τρόπο και ταυτόχρονα να προετοιμάσουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας για να ανταπεξέλθει σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία» σχολίασε.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, είπε ότι «η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των αλλαγών και η κυβέρνηση προχώρησε σε σημαντική επένδυση στην τεχνολογία και την καινοτομία με την ίδρυση του Κέντρου Έρευνας στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγορίθμους «Αρχιμήδης», αρμοδιότητα της ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης (το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ) αλλά και στη δημιουργία συμβουλευτικής επιτροπής υψηλού επιπέδου για την τεχνητή νοημοσύνη». Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο στόχο της περαιτέρω αύξησης της ελκυστικότητας της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού για υψηλή τεχνολογία. Για τον ίδιο στόχο εργάζεται, όπως είπε, και το υπουργείο Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα η Υφυπουργός αναφέρθηκε σε θεσμικές πρωτοβουλίες όπως η δημιουργία του πλαισίου που απαιτείται για να γίνει η χώρα κόμβος συνδεσιμότητας και καινοτομίας στην περιοχή. Χθες υπογράφτηκε μια από τις πρώτες υπουργικές αποφάσεις για την οικοδόμηση των data centers ενώ μέχρι το τέλος αναμένεται να βγει και η πλατφόρμα open business που θα διευκολύνει την αδειοδότηση και τον έλεγχο των επιχειρήσεων συγκεντρώνοντας όλες τις διαδικασίες σε ένα ενιαίο ψηφιακό περιβάλλον. Επιπλέον το πρόγραμμα ‘έξυπνη μεταποίηση’ με χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 102 εκατομμύρια ευρώ στηρίζει 151 επιχειρήσεις στην υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής όπως η ρομποτική, το διαδίκτυο των πραγμάτων και η τεχνητή νοημοσύνη. «Το νέο παραγωγικό μοντέλο που προωθούμε βασίζεται στη συνέχεια τεχνολογίας, καινοτομίας και παραγωγής» πρόσθεσε.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρωθυπουργός Βατικανού: «Αν αναγνωριστεί το δικαίωμα στον προληπτικό πόλεμο, όλος ο πλανήτης θα κινδυνεύσει με ανάφλεξη»
- Reuters: Αμερικανικό το υποβρύχιο που έπληξε το ιρανικό πολεμικό πλοίο ανοικτά της Σρι Λάνκα
- Ενίσχυση επενδύσεων σε 4 πεδία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Δ. Μακεδονίας
- Αυξημένη κατά 13,1% η επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Φεβρουάριο – Πόσοι επιβάτες διακινήθηκαν
- Τυχαίο;; Τι αποκαλύφθηκε για τον ρόλο των Κούρδων λίγο το πυραυλικό συμβάν στην Τουρκία
- ΝΑΤΟ: Καταδικάζουμε την στοχοποίηση της Τουρκίας από το Ιράν
- Ο Μακρόν… συμπαρίσταται στον Ισπανό πρωθυπουργό μετά τις απειλές του Τραμπ
- Η Κίνα δημιουργεί κεραμικά ανθεκτικά σε θερμοκρασίες έως 1800°C για υπερηχητικά αεροσκάφη και πυρηνικούς αντιδραστήρες
- Οι πρώτες εικόνες από τμήματα του αντιβαλλιστικού πυραύλου που έπεσαν σε τουρκικό έδαφος – Vid
- Χαρίτσης: Να δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι οι στρατιωτικές υποδομές δε θα χρησιμοποιηθούν εκτός νατοϊκού πλαισίου









