Βουλή: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την συνεδρίαση για τις παρακολουθήσεις στα γραφεία του ΚΚΕ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, όπου συζητείται η υπόθεση συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ από το 2016.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την επιτροπή.

Όλα ξεκίνησαν, όταν άρχισε να συζητείται το αίτημα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, να παραστεί στην επιτροπή προκειμένου να ενημερώσει σε κλειστή συνεδρίαση τα μέλη της.

Οι βουλευτές της ΝΔ

«Θα περιμένω να δω συγκεκριμένα το αίτημα του Ράμου και από κει και πέρα θα υπάρξουν οι διαδικασίες που προβλέπονται. Το βλέπουμε όταν τα στοιχεία είναι πιο συγκεκριμένα» απάντησε ο Θανάσης Μπούρας με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο της ΝΔ να λέει πως «είναι πρωτοφανές να αυτοπροσκαλείται ο επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής. Τι είναι αυτό; Κάνει πολιτική εκτός των συνταγματικών του ορίων».

«Το Σύνταγμα οριοθετεί τις ανεξάρτητες αρχές ως θεσμικά αντίβαρα, δεν αντικαθιστούν τη δικαιοσύνη τη νομοθετική ή εκτελεστική εξουσία. Πρέπει να απαντήσετε κ. Πρόεδρε στον Ράμμο. Δεν υποδεικνύει ο ίδιος πότε θα κληθεί ούτε κάνει υποδείξεις αν πρέπει να είναι ανοιχτή ή κλειστή η συνεδρίαση. Αν θέλουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης να πάρουν την ευθύνη να τον καλέσουν» είπε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Γιατί αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατήγγειλε τη διαδικασία και ενημέρωσε πως οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχωρούν από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας τη διαδικασία.

« Δεν μπορούμε να συνεργήσουμε σε προσπάθεια κουκουλώματος» είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Μανώλη Συντυχάκη από το ΚΚΕ ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης από την ημερήσια διάταξη.

Δήλωση Κατρούγκαλου για την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ
«Θλιβερή η σημερινή μέρα για τη Βουλή και τον Κοινοβουλευτισμό.

Η πλειοψηφία της ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε ουσιαστικά την αυτοκατάργησή της ,να μην ασκήσει δηλαδή τις αρμοδιότητες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο κ. Ράμμος ζήτησε να προσέλθει και να ενημερώσει την Επιτροπή για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Βουλευτές της πλειοψηφίας επιτέθηκαν στον ίδιο και στην Αρχή με προσβλητικές και ανοίκειες εκφράσεις αυτοκαταργώντας τις αρμοδιότητες της Επιτροπής.

Σ’ αυτή την προσπάθεια,συνωμοσία θα έλεγα συσκότισης που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση στο μέγα αυτό σκάνδαλο των υποκλοπών.

Και δυστυχώς δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, η απαράδεκτη σήμερα στάση της ΝΔ .

Είναι ένας ακόμη κρίκος σε μία σειρά εκτροπών από το Σύνταγμα με τελευταία την αντισυνταγματική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,που καταδικάστηκε σύσσωμα από το σύνολο των συνταγματολόγων.

Η ΝΔ δεν θα μπορέσει να κρατήσει μακριά από τις ευθύνες του τον Πρωθυπουργό, ο οποίος βαρύνεται τόσο για το σκάνδαλο καθεαυτό των υποκλοπών όσο και για την προσπάθεια κουκουλώματός του.

Θα έρθει ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με τις δυνατότητες που δίνει στην αντιπολίτευση ο Κανονισμός της Βουλής.
Το στίγμα όμως της σημερινής αντικοινοβουλευτικής τακτικής θα βαραίνει για πάντα τη ΝΔ».

(skai – φωτο:eurokinissi)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί