Ο κ. Βαρουφάκης, σημειώνει ότι «μόνο όσοι διάβασαν τις λεπτομέρειες κατάλαβαν ότι πρόκειται για μία από τα ίδια. Άλλη μια φορά, η ΕΕ μοιράζει ψίχουλα στους ιθαγενείς για να συγκαλύψει την τεράστια νέα λιτότητα που τους ετοιμάζει».
Αναλύοντας το ποσό των περίπου 32 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε για την Ελλάδα, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει:
«Από τα 32 δισ. που λένε ότι θα έρθουν στην Ελλάδα μόνο τα 22,6 δισ. είναι ενισχύσεις. Τα δάνεια τι να τα κάνεις όταν το χρέος σου είναι ήδη στον ουρανό; Από αυτά τα 22,6 δισ. θα πρέπει να αφαιρεθούν: Το 1,8 δισ. κόστος χρηματοδότησης του Ταμείου με τις εγγυήσεις που θα βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και τις αποπληρωμές των δανείων της Επιτροπής που, περίπου, αναλογούν στα 9,8 δισ. για την Ελλάδα. Άρα, 22,5 μείον 1,8 μείον 9,8 διά του τρία. Άρα, μιλάμε για 3,6 δισ. ετησίως για τρία χρόνια (2021-24)».
Βαρουφάκης: Αναρωτιέστε γιατί χαμογελούν Μητσοτάκης-Τσίπρας;
Στη συνέχεια, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι το 2021 θα έχουμε ένα έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού τουλάχιστον 24 δισ., που, όπως υποστηρίζει, «θα είναι το πάτημα της τρόικας να απαιτήσουν, για την ίδια τριετία 2021-24, λιτότητα τουλάχιστον 15 δισ., ή 5 δισ. ετησίως. Δηλαδή, με το ένα χέρι θα μας δίνουν 3 ή 4 δισ. και με το άλλο θα μειώνουν μισθούς, συντάξεις και δαπάνες 5 δισ. και βάλε».
«Είναι να χαιρόμαστε;», προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης και καταλήγει στη δήλωσή του:«Αναρωτιέστε γιατί χαίρονται και χαμογελούν οι κύριοι Μητσοτάκης, Σταϊκούρας, Τσίπρας και Τσακαλώτος; Κι εμείς αναρωτιόμαστε!».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπάρχει και η διαφορετική πλευρά της Ουκρανίας – Τι ειπώθηκε για το σχέδιο Ζελένσκι
- Επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μπ. Αμπντελάτι – Τι συζήτησαν
- Οικογενειακές στιγμές για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη – Οι ευχές του για τα Χριστούγεννα
- Οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί! Αν δεν εισακουστούν, έρχονται καταστροφικές συνέπειες για την Δύση
- Δυτ. Όχθη: 5 Ισραηλινοί συνελήφθησαν για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
- Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή των Φρουρών της Επανάστασης
- Θεσ/νικη: Παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα, λίρες, μετρητά
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 48 ουκρανικά drones πάνω από ρωσικές περιοχές
- Σουηδία: Δολοφόνησε με μπαλτά 55χρονη σε βίλα – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
- Ποιοί είναι οι zillennials; Η μικρογενιά για την οποία κανείς δεν μιλάει









