Ο κ. Βαρουφάκης, σημειώνει ότι «μόνο όσοι διάβασαν τις λεπτομέρειες κατάλαβαν ότι πρόκειται για μία από τα ίδια. Άλλη μια φορά, η ΕΕ μοιράζει ψίχουλα στους ιθαγενείς για να συγκαλύψει την τεράστια νέα λιτότητα που τους ετοιμάζει».
Αναλύοντας το ποσό των περίπου 32 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε για την Ελλάδα, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει:
«Από τα 32 δισ. που λένε ότι θα έρθουν στην Ελλάδα μόνο τα 22,6 δισ. είναι ενισχύσεις. Τα δάνεια τι να τα κάνεις όταν το χρέος σου είναι ήδη στον ουρανό; Από αυτά τα 22,6 δισ. θα πρέπει να αφαιρεθούν: Το 1,8 δισ. κόστος χρηματοδότησης του Ταμείου με τις εγγυήσεις που θα βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και τις αποπληρωμές των δανείων της Επιτροπής που, περίπου, αναλογούν στα 9,8 δισ. για την Ελλάδα. Άρα, 22,5 μείον 1,8 μείον 9,8 διά του τρία. Άρα, μιλάμε για 3,6 δισ. ετησίως για τρία χρόνια (2021-24)».
Βαρουφάκης: Αναρωτιέστε γιατί χαμογελούν Μητσοτάκης-Τσίπρας;
Στη συνέχεια, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι το 2021 θα έχουμε ένα έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού τουλάχιστον 24 δισ., που, όπως υποστηρίζει, «θα είναι το πάτημα της τρόικας να απαιτήσουν, για την ίδια τριετία 2021-24, λιτότητα τουλάχιστον 15 δισ., ή 5 δισ. ετησίως. Δηλαδή, με το ένα χέρι θα μας δίνουν 3 ή 4 δισ. και με το άλλο θα μειώνουν μισθούς, συντάξεις και δαπάνες 5 δισ. και βάλε».
«Είναι να χαιρόμαστε;», προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης και καταλήγει στη δήλωσή του:«Αναρωτιέστε γιατί χαίρονται και χαμογελούν οι κύριοι Μητσοτάκης, Σταϊκούρας, Τσίπρας και Τσακαλώτος; Κι εμείς αναρωτιόμαστε!».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο