Ο κ. Βαρουφάκης, σημειώνει ότι «μόνο όσοι διάβασαν τις λεπτομέρειες κατάλαβαν ότι πρόκειται για μία από τα ίδια. Άλλη μια φορά, η ΕΕ μοιράζει ψίχουλα στους ιθαγενείς για να συγκαλύψει την τεράστια νέα λιτότητα που τους ετοιμάζει».
Αναλύοντας το ποσό των περίπου 32 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε για την Ελλάδα, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει:
«Από τα 32 δισ. που λένε ότι θα έρθουν στην Ελλάδα μόνο τα 22,6 δισ. είναι ενισχύσεις. Τα δάνεια τι να τα κάνεις όταν το χρέος σου είναι ήδη στον ουρανό; Από αυτά τα 22,6 δισ. θα πρέπει να αφαιρεθούν: Το 1,8 δισ. κόστος χρηματοδότησης του Ταμείου με τις εγγυήσεις που θα βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και τις αποπληρωμές των δανείων της Επιτροπής που, περίπου, αναλογούν στα 9,8 δισ. για την Ελλάδα. Άρα, 22,5 μείον 1,8 μείον 9,8 διά του τρία. Άρα, μιλάμε για 3,6 δισ. ετησίως για τρία χρόνια (2021-24)».
Βαρουφάκης: Αναρωτιέστε γιατί χαμογελούν Μητσοτάκης-Τσίπρας;
Στη συνέχεια, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι το 2021 θα έχουμε ένα έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού τουλάχιστον 24 δισ., που, όπως υποστηρίζει, «θα είναι το πάτημα της τρόικας να απαιτήσουν, για την ίδια τριετία 2021-24, λιτότητα τουλάχιστον 15 δισ., ή 5 δισ. ετησίως. Δηλαδή, με το ένα χέρι θα μας δίνουν 3 ή 4 δισ. και με το άλλο θα μειώνουν μισθούς, συντάξεις και δαπάνες 5 δισ. και βάλε».
«Είναι να χαιρόμαστε;», προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης και καταλήγει στη δήλωσή του:«Αναρωτιέστε γιατί χαίρονται και χαμογελούν οι κύριοι Μητσοτάκης, Σταϊκούρας, Τσίπρας και Τσακαλώτος; Κι εμείς αναρωτιόμαστε!».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στο Κολωνάκι με λεία άνω των 200.000 ευρώ
- Γερμανία: Πυρά της τουρκικής κοινότητας κατά του Μερτς για τη δήλωσή του για τους μετανάστες
- Ο Πεζεσκιάν ευχαριστεί δημόσια την Ρωσία – Τι κρύβεται πίσω από όλη αυτή την κατάσταση;
- Σ. Φάμελλος: Τι ακριβώς θα καλύψουν με 40 ευρώ το μήνα μεικτά οι εργαζόμενοι, όταν έχουν ήδη έχουν χάσει πολύ περισσότερα από την ακρίβεια;
- Αυτά είναι τα 3 βασικότερα προβλήματα των πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
- Σε ριζική ανανέωση του στόλου οχημάτων του προχωρά ο δήμος Σαρωνικού
- Tην άμεση αποπληρωμή των οφειλών για το πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου του μαστού ζητά ο ΙΣΑ
- ΗΠΑ: Ο υποψήφιος αρχηγός των πυρηνικών δυνάμεων κρίνει ότι “δεν υπάρχει λόγος” να ξαναρχίσουν οι πυρηνικές δοκιμές
- Πότε θα μετακινήσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα μπροστά
- Ιαπωνία: Σεισμός 6,2 βαθμών στα ανοιχτά της νήσου Χονσού









