Τι πετυχαίνει ο πρωθυπουργός με την πρότασή του για κ. Σακελλαροπούλου ως ΠτΔ

Οι εκτιμήσεις σχετικά με την πρόταση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη να προτείνει την κ. Αικ. Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι πως έχει πετύχει πολλαπλούς στόχους.

Η επιλογή της δεν είναι τυχαία καθώς η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, τοποθετήθηκε στην ηγεσία του ΣτΕ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, θα πρέπει να επικαλεστούν πολύ δυνατούς λόγους για να πουν όχι στην πρόταση Μητσοτάκη.

Στο ΚΙΝΑΛ θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, το μεσημέρι της Πέμπτης, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση του κόμματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ για να καθορίσει τη στάση του απέναντι στην κυβερνητική πρόταση, θα προβεί σε συνεδρίαση των πολιτικών του οργάνων.

Εάν ψηφίσει έστω το ΚΙΝΑΛ υπέρ, τότε η κ. Σακελλαροπούλου θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σύνταγμα, με 180 ψήφους, ενώ εάν ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ, τότε θα εκλεγεί με 266 ψήφους.

Επίσης με αυτή του την πρόταση, ο κ. Μητσοτάκης μειώνει το περιθώριο αντιδράσεων στο εσωτερικό της ΝΔ, κάτι που συνέβη με άλλα ονόματα που είχαν ακουστεί όπως της Μαρίας Δαμανάκη, της Άννας Διαμαντοπούλου και του κ.Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι θα εκλεγεί η κ. Σακελλαροπούλου από την πρώτη ψηφοφορία με 200 και πλέον ψήφους.

Και όπως σημειώνεται στα “Νέα”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως, στόχος της πλειοψηφίας είναι «η παρούσα Βουλή να γράψει ιστορία» σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

photo eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...