ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στον Θάνο Πλεύρη για τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Στις 08/11/2022, ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε, τόσο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και με ΔΤ, ότι η κ. Καρποδίνη παρατύπως κατείχε τη θέση της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ καθώς παραβίαζε καταφανώς το καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Έκτοτε, καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ, πόσο μάλλον από το υπουργείο Υγείας και τον κ. Πλεύρη», αναφέρει η ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, η κ. Καρποδίνη, διορίστηκε αρχικά (23/10/2020) προσωρινή Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ με πλήρη καθήκοντα και στη συνέχεια (22/06/2022) Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ με τετραετή θητεία. Και οι δυο αυτές θέσεις, ήταν εκ του νόμου, θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Παρά το γεγονός αυτό, η κ. Καρποδίνη κατείχε ταυτόχρονα:

  • Τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους στην εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία», με έναρξη θητείας από τις 12.08.2019 και ανανέωση αυτής στις 02.06.2022 έως και 01.06.2025.
  • Τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών Χρηματιστηρίου Αθηνών Ανώνυμη Εταιρεία», με έναρξη θητείας από τις 29.05.2020 και ανανέωση αυτής στις 08.03.2022 έως και τις 29.05.2023.
  • Τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνικά Χρηματιστήρια – Χρηματιστήριο Αθηνών Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών», με έναρξη θητείας στις 31.05.2021 και ανανέωση αυτής στις 02.6.2022 έως και 30.5.2023.

«Επιπλέον, κατά τη διαδικασία επιλογής Διοικητή του ΕΟΠΥΥ από τον ΑΣΕΠ, η κ. Καρποδίνη κατέλαβε αρχικώς την 11η θέση (Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης) κι εν συνεχεία την 8η θέση (Οριστικός Πίνακας Κατάταξης), γεγονός που εγείρει ερωτηματικά σχετικά με το πώς διορίσθηκε ως Διοικητήρια του ΕΟΠΥΥ, η 8η της σχετικής κατάταξης. Μετά την κατάθεση της σημερινής ερώτησης, ο κ. Πλεύρης θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να απαντήσει:

  1. Ζήτησε ως όφειλε την παραίτηση της κ. Καρποδίνη και αν όχι για ποιο λόγο;
  2. Κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντικατάστασή της κ. Καρποδίνη και για την αναζήτηση των ποσών που έχουν καταβληθεί από τον ΕΟΠΥΥ προς αυτή;

Η Μητσοτάκης Α.Ε. παράγει πλέον περισσότερους «αρίστους» από όσους αντέχει η τσέπη του μέσου Έλληνα πολίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεσμεύεται ότι θα κυνηγήσει το συγκεκριμένο θέμα μέχρι να επιστραφεί στον ΕΟΠΥΥ και το τελευταίο ευρώ που παράτυπα καταβλήθηκε στην κ. Καρποδίνη», αναφέρει η ανακοίνωση.

(φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί