Οικονόμου: Τι απάντησε στα μετεκλογικά σενάρια

Στον ΑΝΤ1 και την «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν φυσικά οι εκλογές, με τη «φωνή του Μαξίμου» να δηλώνει τα εξής:

«Το μεγάλο ζήτημα είναι αν η Κυβέρνηση που θα προκύψει θα μπορεί να ικανοποιεί τις συνθήκες και τις απαιτήσεις, από τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα για να πορευτεί. Οι εκλογές γίνονται σε ένα περιβάλλον που στην Ευρώπη εξακολουθεί να υπάρχει πόλεμος, που η ενεργειακή ακρίβεια δεν έχει υποχωρήσει, η κρίση πληθωρισμού υπάρχει. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ από μία Κυβέρνηση η οποία θα μπορεί από τη μια να εμπνεύσει ένα αίσθημα σταθερότητας και από την άλλη να συνεχίσει την ανοδική πορεία που είχαμε στο διάστημα αυτό. Να συνεχίσει μια πολιτική η οποία θα ρίχνει την ανεργία, θα μεγαλώνει το Α.Ε.Π..

Ο πολίτης θα αποφασίσει, θα αξιολογήσει αυτά που είδε και αυτά που μένουν. Ότι είχαμε μια Κυβέρνηση, η οποία πέτυχε τη μεγαλύτερη άνοδο του Α.Ε.Π. στην Ευρώπη, έριξε την ανεργία, μείωσε 50 φόρους 7 δισεκατομμύρια, αύξησε τον κατώτατο μισθό σε σχέση με το 2019 κατά 20%. Η Κυβέρνηση που μπορεί να εμπνεύσει τη σταθερότητα είναι η Νέα Δημοκρατία.

Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου κι αυτό που ο κόσμος θα ζυγίσει πηγαίνοντας προς την κάλπη είναι εάν με την ψήφο του θα δημιουργήσει εκλογικό αποτέλεσμα που θα κρίνει δύο βασικά πράγματα: Ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο, ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός και, δεύτερον, εάν αυτός που θα κερδίσει τις εκλογές θα τις κερδίσει με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, η χώρα να έχει μια σταθερή Κυβέρνηση με ενιαίο λόγο. Αυτό είναι η σταθερή Κυβέρνηση: ενιαίος λόγος και όχι ατέρμονες διαδικασίες.

Στις 21 Μαΐου καλούμε τον κόσμο να αξιολογήσει την Ελλάδα του σήμερα και την Ελλάδα του 2019 και ζητάμε ισχυρή εντολή, η οποία από μόνη της θα καθορίσει τα πράγματα. Μην ρωτάτε εμάς για συνεργασίες γιατί εμείς έχουμε μια πάρα πολύ καθαρή άποψη. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πολιτική πρώτη ύλη για συνεργασίες. Ρωτήστε για συνεργασίες εκείνους που υποστηρίζουν το σύστημα της απλής αναλογικής. Οι μισοί θέλουν τον Βαρουφάκη, οι άλλοι μισοί δεν τον θέλουν. Ο ένας λέει «δεν θέλω τον Τσίπρα Πρωθυπουργό.

Στον πρώτο γύρο πρέπει να υπάρξει ένα ηχηρό μήνυμα των πολιτών που να λέει ότι θέλω να συνεχίσω σε αυτή την πορεία. Οι εκλογές δεν είναι αριθμητική πράξη μόνο, ποσοστά, έδρες, αθροίσματα. Ο κόσμος ψηφίζει για να έχει μια Κυβέρνηση, που θα έχει μπροστά της καθαρό ορίζοντα. Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τους αριθμούς. Εξαρτάται από τις πολιτικές, από τη φιλοσοφία. Έχουμε εκλογές την 21η Μαΐου.

Σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο λέγεται, οι εκλογές αυτές για εμάς έχουν καθοριστική σημασία. Δεν είναι γκάλοπ. Γκάλοπ κάνουν οι δημοσκοπήσεις. Πιστεύουμε ότι στις εκλογές της απλής αναλογικής η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε τέτοιο μέγεθος, που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, αυτό θα δώσει στη χώρα μια Κυβέρνηση σταθερότητας και ενιαίου λόγου. Δεν είναι ούτε εκλογές διαμαρτυρίας, ούτε κάτι που δεν παίζει ρόλο στο μέλλον του τόπου. Είναι καθοριστική η κάλπη της 21ης Μαΐου».

(φωτο:intime)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί