«ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ»! Ένταση ανάμεσα σε Φίλη και Κεραμέως για τα Τέμπη

Συμψηφίζουν τις...τραγωδίες τα κόμματα στη Βουλή με φόντο τις εκλογές.

Ένταση επικράτησε στη βουλή, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, όταν ο τελευταίος αντέδρασε στα λεγόμενα της κ.Κεραμέως που είπε ότι «στο υπουργείο παιδείας είμαστε διπλά συντετριμμένοι, γιατί κόπηκε το νήμα της ζωής και σε φοιτήτριες και φοιτητές. Αυτό που έχει σημασία είναι να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, έτσι ώστε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξεις έτσι ώστε να μην ζήσουμε ξανά ανάλογες καταστάσεις».

Ο κ.Φίλης αντέτεινε ότι «πένθος και οργή συνέχει τη χώρα. Αλλά και οργή που δεν μπορούμε να την αφήσουμε έτσι. Οργή απέναντι σε μια πολιτική που βλέπει την ύπαρξη τους σαν αριθμό. Τους βλέπει σαν υπεράριθμους. Η βία είναι ο θάνατος 57 και πλέον ανθρώπων. Είναι πολιτικά τα αίτια της τραγωδίας. Να σεβαστούμε τη δολοφονία των παιδιών και τον τραυματισμό αθώων συμπολιτών μας εχθές στο Σύνταγμα. Γύρω μας εκτυλίσσεται μια ανείπωτη βία. Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται. Όχι μετά από 5 ημέρες. Ποια συγγνώμη όταν χτυπάτε τα παιδιά στην πλατεία Συντάγματος.

Αυτή η βουλή των Ελλήνων είναι υπόλογη για αυτό που συνέβη. Όχι όλη η βουλή. Η πλειοψηφία. Το σύστημα επί τόσο καιρό συκοφαντεί. Ευθύνη έχει αυτή η πλειοψηφία. Μετατρέπει ένα πένθος σε πεδίο για πολιτική κόντρα. Ρωτώ την κα υπουργό θα δείξει ένα ανάλγητο πρόσωπο στα παιδιά που κατέβηκαν να διαδηλώσουν; Θα καταμετρηθούν οι απουσίες;»

Η κυρία Κεραμέως αντέδρασε λέγοντας «ντροπή σας», ενώ ο κ.Φίλης της απάντησε ότι «δεν έχετε δικαίωμα μόνο εσείς να πενθείτε κυρία μου. Τα παιδιά δεν μπορούν να πενθήσουν».

Η κυρία Κεραμέως επισήμανε ότι δεν ζητήθηκε ποτέ συγγνώμη για το Μάτι με τον κ.Φίλη να φωνάζει: «Ντροπή σου ντροπή σου. Άντε από εδώ. Τέτοιος συμψηφισμός νεκρών στη Βουλή; Ντροπή σου, ντροπή σου».

(Skai – φωτο:intime)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί